Taze İç Baklalı Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler :
4 adet enginar
1 kilo iç yapmış taze bakla
1 adet patates
1 adet kuru soğan
1 demet dereotu
1.5 adet limon
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Yapılışı :
Enginarların sap kısımlarını ayırın. Dış yüzeydeki kötü yaprakları ayıklayın. Sivri yaprak uçlarını en alttakinin hizzasında kesin.Ortadan ikiye kesin. Orta kısmında tüylenme varsa kaşıkla temizleyin. Sap kısmını çanak kısmından düzleyerek kesin. Limon sıkılmış su dolu bir kaba koyun. Diğer enginarları aynı şekilde temizleyin.
Patatesi soyun, iri küp şeklinde doğrayın. Soğanı ince yemeklik doğrayın. Dereotunu ince kıyın. 1/2 limon suyu, zeytinyağı, un, 1 çay bardağı su ve tuzu bir kap içerisinde karıştırın . Baklanın dış kalın yeşil kabuklarını ayıklayın. Çıkan tanelerin üzerindeki dış kabuk kısmı çıkarın. Tüm baklaları bu şekilde hazırlayın. Düdüklü tencereye enginarları sıralayın. Üzerine soğanı, patatesleri ve iç baklayı serpiştirin. Dere otunun yarısını serpin. Yağlı limon karışımını üzerine gezdirin. Düdüklünün kapağını kapatın. Ben elektrikli sinbonun düdüklü tenceresini kullanıyorum.
Enginarlar taze ise sebze ayarında 5 dakika, normal düdüklü tencerede 8 dakika kadar pişiriyorum. Servis tabağına alın. Ilınınca üzerine kalan dere otunu serpiştirin. Servis yapın..
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık,taze enginarı bulunca kaçırmamak gerek :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Sevil Hanımcım.. Tam mevsimi enginarın.. Sevgiler..
Silevet anen gorunuşu guzel tam ustann elinden çıkmş gibi
SilTeşekkür ederim beğeniniz için.. isminizide bırakırsanız adınızla hitap etmek isterim.. Sevgiler..
Siloyacım eline sağlık tam benlik tabağı aldım musadenle:)))
YanıtlaSilTeşekkür ederim.. Beğendiğine sevindim..:) Sevgiler..
Silenginara bayılıyorum ama bakla hiç yiyemiyorum:( annemde yapar baklalı enginar bayılırlar, ellerine sağlık her şey mevsiminde güzel....
YanıtlaSilBende baklaya bayılırım.. Ama böyle taze ve iç bakla olması lazım..:) Teşekkür ederim Mehtapçım.. Sevgiler..
SilEnginarı çok severim ama eşim sevmediği için o kadar az pişiriyorum ki :( Ablam sağ olsun onda sıkça yiyorum :)
YanıtlaSilEnginarı sevmeyenleri duyunca şaşırıyorum bende.. Nasıl sevmezler diye.. :)) Teşekkür ederim.. Sevgiler..
SilEllerine sağlık. Nefis görünüyor. Biz de çok seviyoruz enginari. Ben de değişik değişik enginar yemekleri yapıyorum. Sevgilerimle,
YanıtlaSilTeşekkür ederim Seldacım.. Sevgiler..
Silbu saatte bile iç çektim inan ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Teşekkür ederim Baharcım.. İyi geceler..
SilOya hanımcım...sizi tebrik ediyorum...çok güzel yapmışsınız...enginarı bundan böyle sizin gibi yapacağım...on üzerinden on numara...sağolun...AYNUR KARATAŞ..
YanıtlaSilBeğendiğinize çok sevindim Aynur Hanımcım.. Çok teşekkür ederim. Sevgiler..
SilHiç enginar uyemedim. :))severim sanırım.. ama baklayı sevmiyorum.. sevmediğim tek sebze bakla sanırım..
YanıtlaSilBirgün yerim sende:))
Mutlaka bekliyorum Nursevincim yemeğe.. Eminim bu haliyle beğenirsin. Benim en sevdiğim sebze iç bakla olabilir. Bir tencere yerim..:) Sevgiler..
Sil