İçli Milföy Simitler
Bu aralar daha pratik tarifler vermeye başladım. Neden derseniz günler biraz hareketli geçiyor. Bahar geldi biz İzmirli Blog Yazarı arkadaşlarımla canlandık. Yeni tanışmalar, yeni toplantılar, yeni etkinlikler... Aile toplantılarımız odur, budur derken mutfağa ayrılan zaman azaldı. Bende pratik tariflere başladım.. Bu lezzette Oktay Ustamın bir kitabından. Yazın geç kahvaltılarımıza yaptığım pratik ve lezzetli bir tarif... Bakalım sizlerde beğenecekmisiniz...
Malzemeler :
8 adet milföy
8 dilim kadar sucuk
8 dilim kadar beyaz peynir
1 yemek kaşığı kekik
1 adet yumurta sarısı
susam
Yapılışı :
Milföy hamurlarını 2 li yan yana olacak şekilde 4 parça yapın. İlk ikili milföyü bir kenarından birleştirin. Merdane yardımıyla uzunlamasına dikdörtgen olacak şekilde açın. kalan milföyleride aynı şekilde hazırlayın. 4 adet dikdörtgen açılmış milföy hamuru oluyor. Sucuğu ve peyniri küçük küpler halinde kesin. Kekiği ilave edin karıştırın. Dikdörtgen hamurun uzun kenarına hazırladığınız harçtan uzunlamasına yerleştirin. Gevşek rulo şeklinde sarın, iki ucu birleştirip, yuvarlak simit şekli verin. İki üç parmak genişliğinde üzerine derin kesikler yapın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. diğer dikdörtgen milföyleride aynı şekilde hazırlayın, tepsiye aralıklı koyun. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün, susam serpin. Kişi başına bir adet simit hesabıyla yaptım. Siz kaç kişilik yapacaksanız simit sayısını ona göre hazırlayın. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından alın, soğumaya bırakın. Ilınınca servis tabağına alın, ılık yada sıcak servis yapın...
Malzemeler :
8 adet milföy
8 dilim kadar sucuk
8 dilim kadar beyaz peynir
1 yemek kaşığı kekik
1 adet yumurta sarısı
susam
Yapılışı :
Milföy hamurlarını 2 li yan yana olacak şekilde 4 parça yapın. İlk ikili milföyü bir kenarından birleştirin. Merdane yardımıyla uzunlamasına dikdörtgen olacak şekilde açın. kalan milföyleride aynı şekilde hazırlayın. 4 adet dikdörtgen açılmış milföy hamuru oluyor. Sucuğu ve peyniri küçük küpler halinde kesin. Kekiği ilave edin karıştırın. Dikdörtgen hamurun uzun kenarına hazırladığınız harçtan uzunlamasına yerleştirin. Gevşek rulo şeklinde sarın, iki ucu birleştirip, yuvarlak simit şekli verin. İki üç parmak genişliğinde üzerine derin kesikler yapın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. diğer dikdörtgen milföyleride aynı şekilde hazırlayın, tepsiye aralıklı koyun. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün, susam serpin. Kişi başına bir adet simit hesabıyla yaptım. Siz kaç kişilik yapacaksanız simit sayısını ona göre hazırlayın. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından alın, soğumaya bırakın. Ilınınca servis tabağına alın, ılık yada sıcak servis yapın...
elıne sağlık aynı sımıt gıbı olmus
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selmacım..Sevgiler..
Silselam canim
YanıtlaSilellerine saglik görüntü şahane
tarif güzel hadi yapalim bakalim
sabah sabah olmaz ki ama dayanilmaz
bu lezzet teşekkürler
Teşekkür ederim Selma Hanımcım.. Hoş geldin bloguma.. Bu aralar ayar kaçıyor biraz, rejim bozuluyor..:)) Sevgiler...
SilOhh ne güzell. Pratikki ne pratik. Şu Milföyü çıkartandan allah razı olsun.
YanıtlaSilBende her kullanışımda dua ediyorum onlara.. Allah razı olsun gerçektende.. Sevgiler..
SilGerçekten lezzetli ve pratik oluyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Haticecim.. Sevgiler...
Sil