Mini Bazlamalar


Bu günkü tarif uzun zaman önce yazdığım ama yapamadığım Yasin Şefe ait. Çok kolay ve herkesin yapabileceği bir tarif.. Benim bir çok bazlama denemelerim oldu. Ama içlerinde en beğendiğim bu bazlama tarifi oldu. Teşekkür ederim Yasin Şef lezzetlerini bizlerle paylaştığın için..Ve tarif...




Malzemeler :

3 su bardağı un
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı bal
1/2 su bardağı ılık su
1/2 küçük paket yaşmaya
1/4 çay kaşığı tuz



1/2 su bardağı mısır unu
1/2 su bardağı un

Yapılışı :

Ilık suyun içinde mayayı karıştırın, eritin. 5 dakika kadar bekletin. Ilık sütün içinde bal ve tereyağını karıştırın. Tuz ilave edin. Bu karışımı mayalı suyla karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açın. Sulu karışımı yavaş yavaş dökerek yoğurmaya başlayın. İyice yoğurun. İstediğiniz büyüklükte parçalara ayırın Yuvarlayıp unlanmış fırın tepsisine aralıklı sıralayın. Üzerini temiz bir mutfak beziyle örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın. Mısır unuyla normal unu karıştırın. Üzerlerine serpin. Ellinizle hafifçe bastırın. Ben bayağı incelttim, pişmez endişesiyle. Bazlamaları bir tavada iki yönü kızaracak şekilde pişirin. Nemli bir bezin içine pişen bazlamaları koyup dinlendirin. Sıcak servis yapın..

Yorumlar

  1. elıne sağlık cok severım bazlamayı bende almıstım tarıfını ama daha fırsat olmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel oluyor Selmacım.. Dene mutlaka... Sevgiler..

      Sil
  2. içinde kavrulmuş kıyma ve tereyağı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim aklıma gelmemişti, kıymalı iç.. Ben hep peynirli tereyağlı severim. Bir dahaki yapışımda kıymalı denerim.. Sevgiler..

      Sil
  3. Selam canım ellerine sağlık çoook severim .Eskiden bir komşumuz bu bazlamaları sobanım üzerlinde pişirirdi vr tadına doyum olmazdı. yalnız onlar sobayı öyle bir yakardıki sobanın üstü kızarırdı ve bu şekilde hamuru üzerinde pişirirdi . kabarmasını istiyorsan çok sıcak olcak derdi. şimdi bütün tariflerer baktım ama hiç kimse sıcaklıkla ilgili bilgi vermemiş.sıcaklıkla ilgili bilgi verirsen çok ama çok mutlu olurum canım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben bunu görmemişim.. Evet canım benim eski bir krep tavam var ben sıcak pişiriyorum. Zaten sende yapmışsın.. Ellerine sağlık. Sevgiler.

      Sil
  4. bal koymasak olmuyomu

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası