Karamelli Muhallebi

Muhallebi ve karameli bir araya getirdim. Sonuç mükemmel oldu. Deneyin bakalım sizde sevecekmisiniz...



Malzemeler :

Muhallebisi için :

2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı buğday unu
1 paket vanilya

Karameli için :

4 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı fındık parçaları

Servis için 3 adet kup

Yapılışı :

Süt, toz şeker, nişasta, un ve vanilyayı bir tencere içerisinde karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Soğutmadan mikser yardımıyla 10 dakika kadar çırpın. Karamelize için toz şekeri kalın tabanlı çelik tencereye alın. Kısık ateşte arada karıştırarak renginin karamel rengi olmasını sağlayın.Üzerine suyu ilave ederek sürekli karıştırın. Fındık parçalarını ilave edip karıştırın. Karamelizenizi soğutmadan 1 kaşık kadarını ayırarak muhallebinin içine dökün. Karıştırmadan servis kuplarına alın, üzerlerine ayırdığınız karamelli fındıklardan koyun. Soğuk servis yapın....

Yorumlar

  1. Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım seveceğimden hiç şüphem yok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim Haticecim.. Seversin..:)) Sevgiler..

      Sil
  2. Karameli çok severim eminim muhallebiylede çok lezzetli olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevilcim.. Lezzetliydi.. Sevgiler..

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim cafela mina .. sevgiler..

      Sil
  4. Ellerine sağlık Oyacığım . Bu tadı kesin çok severim.. Tarifi okudum ve canım çekti:) Sha yarasın. kİLO olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Canım.. İnşalah kilo olmaz..:) Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası