Peynirli Fincan Böreği



Fincan Böreği benim yıllar önce yemek dergisinde gördüğüm ve deneyip çok beğendiğim bir tarif. O kadar sık yapıyordum  ki. Aldığım kiloların sebebi olabilir bu börek. Lezzeti çok güzel olunca 1 2 3 derken ne kadar çok yediğini anlamıyorsun bile. Böreğimin lezzetine kefilim.. Ama yaptığınız zaman yerken ayarı kaçırırsanız ona karışmam.  Bu kez peynirlisini yaptım annemlere sabah kahvaltısına. Denemek isterseniz işte tarifim...


Malzemeler :

 Hamuru İçin :
1 adet yumurta
1 çay bardağı ılık su
1/2  tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı  un

İç Harcı İçin :
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
250 gram beyaz peynir
karabiber
tuz

Kızartmak için :
2 su bardağı çiçek yağı

Yapılışı :

Un hariç kalan tüm hamur malzemelerini yoğurma kabınıza alın. Karıştırıp üzerine yavaş yavaş un ilave ederek orta sertlikte bir hamur yoğurun. 30 dakika dinlendirin. Kıyılmış maydanozların üzerine beyaz peyniri ufalayıp karıştırın. Tuzunu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hamuru iki parçaya ayırın. İlk hamur parçasını unlanmış tezgahta ince açın. Yufkanın yarısına aralıklı olarak iç harcını koyun. Yufkanın diğer kısmını harçlı kısmın üzerine kapatın. Fincan yada bardak ile iç harç ortada kalacak şekilde kesin Diğer hamuruda aynı şekilde hazırlayın. Kızgın yağda altın sarısı olacak şekilde pişirin. Kağıt havlu serilmiş tabağa çıkarın. Fazla yağını aldırın. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın....

Yorumlar

  1. ohhhhh pufidik pufidik çok güzeel görünüyor ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzucum. Yakında kiloları geri alıp bende bu lezzetler gibi puf puf olacağım..:)) Sevgiler..

      Sil
  2. Elinize sağlık bende hafta sonu kahvaltıya yaptım:)bende iç malzeme olarak sucuk bir dilim domates ve kaşar koymuştum oda nefis oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece peynir ve sucukla bende yaptım ama domateslisini denemedim henüz. Ellerinize sağlık .. Teşekkür ederim sevgiler..

      Sil
  3. Fincan böreğini bende çok severim, böreklerin çok güzel görünüyor ama dediğin gibi
    sakıncalı biraz yerken düşünmek lazım.. Ellerine sağlık Oyacım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım evet yerken sayıyı kaçırmamak lazım. :) çok teşekkür ederim ..

      Sil
  4. ellerine sağlık çok güzeller

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık, nefis olmuş puf puf,yeme de yanında yat dedikleri cinsinden,sevgiler.))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Şekerim.. Sevgiler..

      Sil
  6. offfff bu ne güzellik.....ye beni diyor.....elinize sağlıkkkk....burada önemli olan hamuru incecik açmak mı acaba...selamlar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde yiyoruz bunları güzel güzel..:) Hamurun ince açılması önemli..:) Teşekkür ederim.. Sevgiler..

      Sil
  7. bu sabah kahvaltıya yaptım bu güzel şeyleri....dediğiniz gibi harika oldu ama tek olumsuz tarafı insanın kendine dur diyememesi:)...tşk ederim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canikom ben uyarıyı yapıyorum baştan .. Hakikatten insan yedikçe yiyor..:) Afiyetler olsun.. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası