Otlu Peynirli Milföy


Bu gün yine milföy hamurundan lezzetli bir tarifim var. Milföyler kullanım açısından çok büyük kolaylık çalışanlar ve hamur yoğurup uğraşmak istemeyenler için.. Ama yağlı bir hamur olduğu için yerken abartmamak lazım.. O yüzden ben kişi başına 1-2 tane olacak şekilde hazırlıyorum, fazlasını yemeyelim diye.
İşte basit ama lezzetli tarifim...


Malzemeler :

150 gram beyaz peynir
3 yemek kaşığı lor peyniri
1 adet yumurta
2 adet taze soğan
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı ince kıyılmış dere otu
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
5 adet milföy
susam

Yapılışı :

Milföy hamurlarını tezgaha sıralayın, yumuşaması için bekletin. İç harcı için peynirleri,ince doğranmış taze soğan, maydanoz, kekik, yumurta beyazını ve pul biber ekleyin, karıştırın. Yumuşayan milföyleri merdane yardımıyla bir kase genişliğinde açın. Milföylerden geniş daireler kesin. Bu dairelerin ortasına 1 yemek kaşığı peynirli harçtan yerleştirin. Dairelerin kenarlarından katlayın üçgen şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Kenar kısımlarına ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Susam serpin. 


Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız milföylerin ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına alın.. Sıcak veya ılık servis yapın.

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık canım. ne güzel olmuş. Çıtı çıtır. aldım. Çaymda yanımda ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Canım.. Hangisini istersen..:)) Sevgiler..

      Sil
  2. Elinize sağlık, nefis olmuş,en sevdiğim hamur :))
    İyi ki varsın Milföy:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım, kesinlikle mutfağın en kurtarıcılarındandır milföy bende çok sık kullanırım.
    Sevgiler, öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. Şekli çok hoş ellerine sağlık çok lezzeti görünüyorlar.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. elıne sağlık sunun sahane

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası