Haşhaşlı Çelenk Ekmekler
Çok lezzetli.. Haşhaş seviyorsanız mutlaka deneyin.. Ben Haşhalı ekmeği çok severim. Özellikle sabah kahvaltısında birde sıcak olursa deymeyin keyfime.. Birde benim tarifimle deneyin bakalım beğenecekmisiniz....
Malzemeler :
Hamuru için :
500 gram tam buğday unu
1/2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı su
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
İçi için :
1 çorba kasesi dövülmüş yağlı haşhaş
Yarım çorba kasesi sıvı yağ
Yapılışı :
İlk olarak hamuru yapın. Ilık sütün içinde maya ve toz şekeri eritin. Karıştırma kabına unu koyun, Üzerine mayalı sütü ve suyu ilave edin. Hamur yumuşak ele yapışan bir kıvamda olmalı. Hamurun üzerini streç flimle kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Haşhaşı, sıvı yağı ve toz şekeri karıştırın. Hamuru altı parçaya bölün. İlk parçayı alıp un yardımıyla ince yufka gibi açın. Üzerine haşhaştan kaşık yardımıyla her tarafına gelecek şekilde sürün. Bir tarafından başlayarak rulo yapın. Bu ruloyu bıçak yardımıyla uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Saç örgüsü örer gibi bir birinin üzerinden geçirin. Bir ucundan başlayıp etrafında döndürün. Çelenk şekli verin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun. Diğer hamurlarıda aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Ilık ortamda 20 dakika kadar mayalandırın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp ılık servis yapın....
haşhaşı çok severim. Süper görünüyor. Ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım. Sevgiler..
SilEllerine sağlık Oyacım. Ben de çok seviyorum haşhaşlı tarifleri...Sevgilerimle,
YanıtlaSilTeşekkür ederim Seldacım..Sevgiler..
Silne kadar şık bir çörek olmuş canım.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilOOOO çok lezzetli görünüyor haşhaşı çok seviyorum sana katılıyorum sıcak olursa deymeyin keyfime:))
YanıtlaSilHaticecim lezzetliydi, sıcacıktı..:) Teşekkür ederim..Sevgiler..
SilCok severim, ellerinize saglik.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nesrin Hanımcım.. Sevgiler..
SilHaşhaşlı lezzetleir çoks eviyorum ama görüntüsüde harika olmuş.
YanıtlaSilElleirne sağlık canım..
Sevgiler.
Teşekkür ederim Melihacım.. Sevgiler..
SilBen de denemiştim bu tarifi pek çelenge benzemedi ama olsun :)) Ellerine sağlık hazır haşhaşım varken yapmalıyım görünce yine canım istedi..
YanıtlaSilBenimkilerde pek benzemedi Hülyacım. Ama çok lezzetli oldular.. Teşekkür ederim .. sevgiler..
SilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık haşhaşı çok severim ben de..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Arzucum.. Sevgiler..
Silelıne sağlık goruntusu super olmus
YanıtlaSilBeğendiğine sevindim Selmacım.. Teşekkür ederim Sevgiler..
SilEllerinw sağlık canım çok güzel görünüyor
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım, çelenk de çelenk olmuş hani :))
YanıtlaSilBayıldım görüntüye, haşhaş neyin içine girerse girsin lezzetsiz olması imkansız bence :))
Öpüyorum çok ablacım, sevgiler....
Canım gerçektende öyle.. Çok teşekkür ederim.. Öpüyorum ... Sevgiyle..
Sil