Moneta Tavamda Kuru Domates ve Pırasalı Sarmaşık Kavurması


Egede bahar aylarının muhteşem bir otudur. Ama acı tadı yüzünden sevenleri sayılıdır. Bende çıktığı zaman bir kaç kez yaparım. Başlarda eşimde sevmezdi acı tadını, zamanla alıştı. Şimdi benden fazla severek yiyor. Farklı şekillerde pişirenler var ama bu benim yapış şeklim. MONETA tavamda yaptığım lezzetli ve sağlıklı sarmaşık otu kavurması  tarifim.






Malzemeler :

3 demet sarmaşık otu
1 adet pırasa
4 adet domates kurusu
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

Yapılışı :

Sarmaşık otlarının ayıklanması elle yapılır. İlk iş olarak sarmaşıkları güzelce yıkayın. Uç kısımlarından başlayarak 2-3 parmak uzunluğunda kırmaya başlanır. Kırarken çıt çıt diye sesler gelir gelmediği noktada, lastik gibi kıvrılır zorla kırılır, sarmaşık dalının koparılma işlemi bitmiştir. Tüm dalları bu şekilde hazırlayın. Kuru domatesleri üzerine ılık su dökerek kenarda bekletin. Üzerini geçecek kadar kaynar suyla tavaya alın, 10 dakika kapağı kapalı olarak kaynatın. Suyunu süzün tekrar kaynar su dökün, tekrar 10 dakika kaynatın. Ben en az 3-4 kez bu işlemi yapıyorum. Yaklaşık 30 dakika 3 kez su değişimi yapıyorum.. Acılığı azalsın diye.. En suyu çok az koyun. Suyunu çekip, haşlanana kadar pişirin. Kenarıya alın. Pırasayı ve kuru domatesleri ince ince kıyın.Tavaya zeytinyağını ve pırasaları alın. 2-3 dakika kavurun, üzerine domatesleri ekleyin.

       2-3 dakika kavurun. Üzerine sarmaşık otlarını ekleyin, 5 dakika kavurun. Tuzunu ayarlayın.


 Yumurtaları içine kırın. İster karıştırarak ister yumurta sarılarını dağıtmadan pişirin. Soğutmadan servis tabağına alın. Sıcak servis yapın..

Yorumlar

  1. Ellerien sağlık. Egenin güzel otları ve bunları değerlendirmek bence çok önemli. yeniyorsa hele hergün yapmalı. Ne mutlu. İyi günlerde kullan güzel tavanı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok seviyorum ot yemeklerini ama oğlum yemediği için hep alternatifli yemekler yapıyorum.. Çok teşekkür ederim canım.. Sevgiler..

      Sil
  2. Canım ellerine sağlık...
    Sarmaşık otunu ilk kez duydum...
    Ne kadar şanslısınız İzmir'de birbirinden güzel ve lezzetli sağlık dolu otlar mevcut ve bunları en güzel şekilde değerlendirebiliyorsunuz...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Çok çeşit var gerçektende.. Benim bile denemediğim çok çeşit var.. Sevgiler..

      Sil
  3. tadını bilmiyorum ama görüntüsü lezzetli, ben pırasa girdi mi işin içine severim zaten,eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mehtapçım. Tadı acı biraz.. alışık olmayanlar sevmiyorlar o yüzden. sevgiler..

      Sil
  4. Bayılırım sarmaşığın hem kavurmasına hemde salatasına ama Ankara'da mahrum kalıyorum İzmir'in otlarına:(
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ziyaretiniz için.. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası