Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Bulgurla yapılan her şeyi çok severim. Kısır, pilav, fellah köfte, çorba, salata... Bu kez pilav yaptım. Çok lezzetli, çok sağlıklı .. Yapmadıysanız bu güne kadar işte tarifim..
Malzemeler :
1 su bardağı şehriyeli pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Yapılışı :
Soğanı küçük yemeklik doğrayın. Zeytinyğını pilav tenceresine koyup orta ateşteki ocak üzerinde soğanları ekleyerek kavurun.Üzerine bulguru ekleyerek 2-3 dakika kadar kavurun.Tuzunu ve suyunu ekleyip karıştırın.Kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe getirip suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmesi için 15 dakika bekletin. Sıcak servis yapın....
oyacım bulgur konusunda hemfikiriz,bayılırım.
YanıtlaSilSağlık, lezzet...:)) Teşekkürler Mehtapçım..
Sil