Puf Puf Hamur Kızartması



Oğlum hafta sonları bir gün evde kahvaltı edebiliyor. Onun dışında çok erken çıkıyor evden. Ona yaptım bu sabah değişik bir şeylerde olsun diye kahvaltı masamızda. O kadar güzel kabardılar ki.. Bende hemen tarifimi sizlerle paylaşayım dedim. Belki sizde sevdiklerinize yapmak istersiniz.İşte Tarifim.


Malzemeler :

1 su bardağı kepekli un
1 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı :

Yumurta, su ve tuzu karıştırın. Unları ilave edin orta yumuşaklıkta ele yapışmayan bir hamur elde edin. Nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Unlanmış tezgahta açın. Yağınızı kızdırın. Yağın içine iki tarafınıda kızartın. Kızaran puflarınızı kağıt havlu serilmiş tabağınıza çıkarın. Tüm hamurları bu şekilde kızartın. Servis tabağına sıralayıp sıcak servis yapın.


Yorumlar

  1. afiyet olsun, ne güzel de kokmuştur, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. yanındada çay la harika olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. hamur kızartmada en doğru seçim kepekli un, bravo gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Bademle Buduk.. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası