Menemen

Menemen evde yemek yoksa çabucak yapıp yiyebileceğimiz bir tat. Çoğunluk yazın tercih eder ben kışın. Neden derseniz yazın yumurtalı olması sanki o sıcakta daha ağır ve yumurtalar kokuyor gibi geliyor. O yüzden bu kış gününde sıcacık bir menemen tarifi verdim. Tadı yapanın el lezzetinde. Benim eşim yaptı ve sizler için fotoğrafladı :) Tarifinide yazmak bana düştü.. Kolay gelsin...




Malzemeler :

5 adet domates
     yada
2 su bardağı domates sos
5 adet sivri biber
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber

Yapılışı :

Biberlerin sap ve tohum kısımlarını temizleyin, yıkayın. İnce kıyın. Domatesleri yıkayın, kabuklarını soyun. Küçük küp şeklinde doğrayın. Tavaya tereyağını alın, içine biberleri koyun. Biberler renk değiştirene kadar kavurun. Kavrulan biberlerin üzerine domatesleri ilave edin. Domatesler eriyene kadar pişirin, tuzunu ilave edip karıştırın. Üzerine yumurtaları aralıklı kırın,karıştırın. Kapağını kapatın, kısık ateşte yumurtalar pişene kadar tutun. Üzerine karabiber serpin, servis tabaklarına alın, sıcak servis yapın. İstenirse içindeki biberleri acı seçebilirsiniz yada pişerken içine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber koyabilirsiniz...

Yorumlar

  1. şimdi nasılda canım çekti.ellerine sağlık canım.afiyet şeker olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası