Beşamel Soslu Enginar Köftesi
Enginarın tam mevsimi dedim değişik tarifler uygulamaya başladım. Zeytinyağlı yemeği, pilavı, dolması derken sıra geldi köftesine.. Yemek dergisinde gördüğüm bir tarif.. Hemen denemek istedim. Çok lezzetli yağ çekmeyen enfes bir köfte.. Denemek isterseniz işte tarifim..
Malzemeler :
6 adet enginar çanağı
1 limon suyu
4 su bardağı su
50 gram kaşar peyniri rendesi
1 demet maydanoz
3 yumurta
Kızartmak için :
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
zeytinyağı
Beşamel Sos için :
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
karabiber
tuz
Yapılışı :
Enginarları yapraklarını temizleyip çanak kısmını çıkarın. Limonlu suya koyun, kararmasınlar. Suyla birlikte ocağa alın, yumuşayana kadar haşlayın. Sudan çıkarın, çatalla ezip püre haline getirin. Sos için tereyağını bir tavada eritin içine unu ekleyin, 3 dakika kadar kavurun. İçine sütü ilave edin, karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca enginar püresini, kıyılmış maydanozu, rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve karabiberini ekleyin karıştırın.Karışımı yağlanmış tepsiye incecik dökün, soğumaya bırakın. Köfteleri istediğiniz şekil ve büyüklükte hazırlayın. Yumurtaları bir kap içerisinde çırpın. Enginar köftelerini sırasıyla una yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Zeytinyağında kızartın. Kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın. Yanında yoğurtla servis yapın..
Ellerien sağlık. Enginar bu yıl sanıırm sırf bloğda olsun idye evime girecek.. :)tepsiye incecik dökün diyorsunya bu soğuması içinmi. Sonra ordanmı alıp köfte şekli veriyoruz.
YanıtlaSilBiz eşimle çok seviyoruz enginarı. O yüzden bu tarifide denemek istedim. Oldukça lezzetli oldu. Evet soğutma amaçlı tepsiye dökülüyor ve oradan alıp şekil veriliyor. Beşamelin kıvamı bayağı koyu olması lazım, rahat şekil vermek için.. Teşekkür ederim canım.. Sevgiler..
Silellerinize sağlık mevsimi geldi tamda pişirme zamanı :)
YanıtlaSilMeltemcim enginar seviyorsan enginarlı pilavı, zeytinyağlı enginar, dolması, iç baklası gibi tariflerimede göz atmanı öneririm. Teşekkür ederim Sevgiler..
SilÇok güzel olmuş çokkk ellerinize sağlık...
YanıtlaSilhttp://www.gonuluncelezzetler.com/
Teşekkür ederim .. Sevgiler..
SilBayıldım,iyi fikirmiş ama kızartma bana uygun değil.Ben son aşamasını ,fırında tamamlayayım.Elinize sağlık.
YanıtlaSilBeğendiğinize sevdim. Kızartma ama hiç yağ çekmiyor. Fırında denediinizde sonuç nasıl olur bende merak ettim. teşekkür ederim. Sevgiler..
Silenginarin yeni yeni mutfagıma girdiği su gunlerde boyle guzel seyler yapılabıldıgını ogrenmek cok guzel ellerinize sağlık
YanıtlaSilDaha çok tarifim var enginarı kullandığım. Denemenizi tavsiye ederim. Beğendiğinize sevindim. Sevgiler..
SilEllerine sağlık çok değişik ve güzel görünüyor sevgiler:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Haticecim.. Sevgiler..
SilGüzel değişik bir tarif...
YanıtlaSilDiğerlerini de sabırsızlıkla bekliyorum canım...
Ellerine sağlık...
Sevgilerimle...
Çok teşekkür ederim Emelcim.. Beni izlemeye devam et o zaman..:)
SilBuna yorum yapmadan geçmek çok ayıp olur , nefissss nefisss:-) ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım..:) Sevgiler..
Silhımmm :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim...)
Sil