Lavaş


Kendi lavaşlarımı yapmaya bir kaç sene öncesi başladım. Yine bir kebap ziyafetimde aklıma geldi lavaş yapmak. Puf puf kabarıp yumuşacık oldular. O günden beri eğer çok işim yoksa kendim yapıyorum. Hem sağlıklı hemde lezzetli oluyor.  Bir kötü yanı var çok yiyorsunuz. Sıcacık  ve lezzetli olunca hazır lavaşlardan daha fazla yeniyor. Uyarımıda yaptıktan sonra tarifime geçeyim..



 
Malzemeler :

1 kg un
1/2 küçük paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı kadar ılık su



Yapılışı :

Mayayı ılık suda eritin.5 dakika bekletin. Tuz ve toz şekerin ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edin. Üzerini nemli temiz bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalandırın.

Hamurdan eşit büyüklükte bezeler yapın. Her bir bezeyi unlayıp ince açın..Teflon tavada kabarana kadar iki tarafınıda pişirin. Tüm lavaş ekmeklerinizi hazırlayıp pişirin.. Sıcak servis yapın..



Yorumlar

  1. elıne sağlık toz mayala olurmu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabiki Selmacım. Teşekkür ederim..

      Sil
  2. Oya Hanım ellerinize sağlık. Kahvaltıda sıcak sıcak çok güzel oluyor...
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcak sıcak çok ta yeniyor Selda hanım..:)) Teşekkür ederim.. Sevgiler..

      Sil
  3. Bende lavaşı çok severim ve yaparım sıcacık yemesi de ayrı bir güzel olur ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Evde yapılan herşeyin tadı çok güzel oluyor. Lavaşlar harika ellerine sağlık Oya ablacım.
    Ben lavaşlardan baharatlı cips yapıyorum. Küçük kızım cips isteyince aklıma lavaştan yapma fikri geldi ve artık evde cips= lavaş :)))))) Biz çok sevdik. Naneli yoğurtla süper oluyor. Tavsiye ederim...
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sen görmedin galiba ben denedim var blogumda senin cipsler.. Çok lezzetli oldular.. Çok teşekkür ederim güzel bir tarif paylaştığın için. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası