Tam Buğday Unlu İçli Pişi



Canım kaç gündür istiyor bir bilseniz. İnsan rejimde olur da canı bir şey istemeden durur mu.. Aklımdan neler geçiyor neler. Bu gün sabah kahvaltısına hadi yapayım yiyelim dedim. Sizlerle paylaşmak istedim..İşte tarifim..

Malzemeler :
3 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1/2 paket yaş maya
tuz

İç malzemesi :

1 küçük çorba kasesi beyaz peynir
karabiber

Kızartmak için çiçek yağı

Yapılışı :

Ilık süt ve suyu bir kaba alın. İçinde yaş mayayı eritin. 5 dakika bekletin. İçine zeytinyağını ve tuzunu ilave edin. Unu yavaş yavaş ekleyip, yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini temiz bir bez ile örtüp 1 saat kadar mayalandırın. Beyaz peyniri ezdirin içine karabiber ekleyip karıştırın. Hamuru ikiye ayırın. Yuvarlayın, unlanmış tezgahta ince açın. İçine malzemeden koyup kapatın. Bardak yardımıyla peynirli içleri ortalayıp çıkarın. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın. Yağınızı kızdırıp pişileri kızartın. Kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın. Yağı süzülen pişileri servis tabağına alın, sıcak servis yapın..

Yorumlar

  1. ellerinize sağlık.

    http://tr.oriflame.com/recruits/online-registration.jhtml?sponsor=2282302

    YanıtlaSil
  2. benim blogum www.yemekelisleri.blogcu.com

    YanıtlaSil
  3. Çok hoş görünüyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. tam oğluma göre. Vallahi hergün yapsam yerler. Tabii bende yiyorum. ama düşün artık durumları. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok sık yapmamak lazım..:) Benimkiler bu günde istiyorlar..:) Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Avakado Salatası