Muzlu Tart

Milföylü tariflerimden biri daha. Kullanım kolaylığı yüzünden çoğunlukla acil durumlarda milföy kurtarıcım oluyor. Böreğin yanına tatlı bir şeyler yapayım derken geldi aklıma hemen yaptım. Biraz hızlı yapmak zorunda olduğum için çok süsleyemedim. Sizlere fikir olsun diye paylaşayım dedim.



Malzemeler :

3 adet milföy hamuru
3 yemek kaşığı fındık kreması
1 adet muz


Yapılışı :

Milföy hamurlarını tezgaha koyun. ( Kişi sayısına göre) . Tart kalıplarını yağlayın. Her bir kalıba bir adet milföy yerleştirin. Kenarlarını düzeltin. Tabanında çatalla delikler yapın. Her bir tarta 1 yemek kaşığı fındık kreması koyun. Muzu incecik dilimleyin. Üzerlerini istediğiniz şekilde muzlarla süsleyin. Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında milföyler kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Kalıplardan çıkarıp servis tabağına alın. Ilık servis yapın...

Yorumlar

  1. elıne sağlık muz fırında karamelıze olmustur ne guzel bır tat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Selmacım. Çok lezzetli oluyor gerçektende.. Sevgiler..

      Sil
  2. değişik ve güzel bir tarif.ellerine sağlık cnaım.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası