Zeytinyağlı İç Bakla



Baklanın yeşil kabuklu halinden ziyade ben iç bakla olmuş halini severim. Her gittiğim pazardan mutlaka alırım. Önce kalın yeşil dış kabuğunu ayıklarım tane tane.. Sonra tanelerin üzerindeki dış kabuğu ayıklarım baklaları zedelemeden. Bu haliyle fazla almışsam poşetler atarım derin dondurucuya kışın yemek için. canım istedimi çıkarırım bir poşet çözdürmeden pişiririm. Dedim ya çok severim diye.. Anlattıkça anlatasım var..






Malzemeler :


500 gram iç bakla
1 orta boy kuru soğan
1/2 demet dere otu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
çeyrek limonun suyu
tuz


Yapılışı :


Baklaların dış kabuklarını ayıklayın. Soğanı küçük yemeklik doğrayın. Tencereye zeytinyağını ve soğanı alın, soğanların rengi değişene kadar kavurun. Üzerine baklaları ilave edin. Karıştırın. Az bir miktar su ilave edin. Baklalar yumuşayana kadar pişirin. Bir küçük kapta limon suyu, un ve tuzu çırpın. Biraz suyla açın. Pişen baklaların üzerine dökün, karıştırın. 2-3 dakika kadar pişirin. Ocaktan alın, üzerine ince kıyılmış dereotu serpip tencerenin kapağını kapatın. Servis tabağına alın, ılık yada soğuk servis yapın..

Yorumlar

  1. canom ellerine sağlık çok severim bende . İnan iç baklaya olan duygularımız karşılıklı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım seninle kalbimiz karşılıklı..:) Teşekkür ederim.. Sevmeyenleri görünce anlamıyorum nedenini..:) Sevilmez mi Ben her gün yerim..

      Sil
  2. hımm çok severim çok da iştah açıcı olmuş ellerine sağlık
    afiyet bal olsun sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevilcim... Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası