Kuru Börülce Piyazı


Uzun zaman önce yaptığım ama unuttuğum eski fotoğraflar arşivimi incelerken bulduğum kuru börülce piyazımın tarifini sizlerle paylaşayım dedim. Çok lezzetli, ben daha çok kebapların, köftelerin yanına yapıyorum. Çok severek yiyoruz. Birde benim tarifimle deneyin bakalım sevecekmisiniz..


Malzemeler :

250 gram beyaz börülce
1 adet büyük beyaz kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı zeytin yağı
2 yemek kaşığı sirke
tuz

Yapılışı :

Börülceyi yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün soğumaya bırakın. Kuru soğanı piyazlık yarım ay gibi ince kesin. Biraz tuz serpin ve soğanı zedelemeden ovup acısını alın. Bol suyla yıkayıp tuzundan arındırın.  Maydanozu ince kıyın. Geniş bir kap içerisinde börülce, maydanoz, soğan, sumak, sirkeyi alıp karıştırın. Tuzunu ayarlayıp servis tabağına alın. Soğuk servis yapın...

Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık Oya Hanım,börülcenin tazesinide kurusunuda çok severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevil hanımcım...Sevgiler..

      Sil
  2. hımmm mis gibi ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası