Tam Buğday Unlu Cevizli Kurabiye


En sevdiğim kurabiyelerden. Ağızda dağılan güzel bir tarif. Bu kez tam buğday unuyla yaptım.. Siz normal un kullanarak  yapabilirsiniz..Çok kolay ..Ama çok lezzetli.. Tarifim aşağıda...





Malzemeler :


125 gram margarin
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı tam buğday unu

Yapılışı :

 Karıştırma kabının içine oda ısısında beklemiş margarin ve pudra şekerini alın. Güzelce karıştırın. Yumurta ve sıvı yağ ekleyip karıştırmaya devam edin. Üzerine nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin, karıştırmaya devam edin. Unu yavaş yavaş ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir yumuşaklıkta olsun. Cevizleri ve kuru üzümleri ekleyip son bir kez yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika ) pişirin. Çıkarıp soğumaya bırakın. Servis tabağına alın, soğuk servis yapın....

Yorumlar

  1. elıne sağlık mende sağlıklı olur tam buğday unuyla

    YanıtlaSil
  2. Hııım çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor ben de aynı tarifin normal unlu olanını yaparım hep, bir de bunu deneyim :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hem normal unla yapıyordum.. Tarifide var blogumda. Bu kez bu şekilde denedim.. Teşekkür ederim sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası