Enginar Mevsimi


Enginarın faydaları saymakla bitmez.. Karaciğer dostu enginar çay ve kür olarakta kullanılıyor. Sağlıklı bir karaciğer için ister yemeğini ister çayını yapın. Ama mutlaka tüketin...


PROF DR İBRAHİM SARAÇOĞLU ENGİNARIN FAYDALARINI AÇIKLIYOR


KARAÇİĞER DOSTU ENGİNAR
Vücudun en büyük ve en önemli organı olan karaciğer, vücuttaki protein, karbonhidrat, yağ, vitaminler, ilaçlar ve birtakım elementlerin vücutta işlem görebilmesini sağlıyor.
Enginar, antioksidan özellikleri nedeniyle karaciğer hastalıklarında tedavilere ek olarak verilen besinlerin başında geliyor.Özellikle karaciğer hastalarının bol bol tüketmesi önerilen enginar; 'Cynarine' adlı madde sayesinde en sert yiyeceklerin dahi sindiriminin kolaylaşmasını sağlıyor. Enginar, karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma, arterit ve gut hastalığına yakalananlarla, hamilelere de tavsiye ediliyor.
ENGİNARIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYORKaraciğer ve böbrek yetersizliğinde,
Bunların sancılarında,
Sarılık ve gut hastalıklarında,
Aşırı şişmanlıkta,
Kurdeşende,
Romatizmada ve egzamada oldukça faydalıdır.
Kan dolaşımını düzeltir.
Kollestrolün neden olduğu damar sertleşmelerinde,
Kalp sancıları,
Enfarktüs,
Beyin kanamaları gibi rahatsızlıkların önleyicisidir

Prof dr İbrahim Saraçoğlu karaciğer hastalığı için karaciğer temizlenmesi ve karaciğer yorgunluğu, karaciğer yağlanması için enginar kürü tarifini verdi, İbrahim Adnan Saraçoğlu enginar kürü ile sağlıklı bir karaciğer olacağını, karaciğer hastalıklarına çok faydalı olacağını söylüyor.

Enginar Faydaları İbrahim Saraçoğlu
Enginar Kürü Tarifi:

Malzemeler:
* 6-7 adet enginarın dış yaprakları,
* 1 bardak su.
Enginar kürünün hazırlanışı ve kullanımı :

1 bardak suyu kaynatın. Enginar yapraklarını içine atarak 7-8 dak. kısık ateşte kaynatın. Haftada 3 kez uygulayın. Çok sık uyguladığınız zaman alışkanlık yapabileceğinden fazla uygulanması önerilir. Ayrıca, enginar pişirdiğiniz sırada enginarı haşladığınız suyu atmayın. Bu suyu içtiğinize, karaciğer yorgunluğunuzu alır.




Enginar çayı Tarifi:

Malzemeler

* 5 adet orta boy enginarın çanak yaprağı,
* 4 adet enginarın sap yaprağı,
* yarım kilo taze hindiba (yoksa tercihen 3 avuç kuru hindiba),
* 1 adet iri rendelenmiş zerdeçal,
* yarım tatlı kaşığı kuru lavanta ve 5 litre su

Enginar çayı hazırlanışı ve kullanımı :
Bütün malzemeleri 4 dakika kaynatıp, 8 dakika demleyin, ılıklaşınca cam kaba koyup serin bir yerde muhafaza edin. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere aç karnına için. Enginar çayını oda sıcaklığında içmeniz daha uygun olur, tadı acı gelmesi halinde az bir miktar bal yada limon ilave edebilirsiniz. Enginar çayı kürü haftalık yada 10 günde bir taze olarak hazırlayıp 40 gün boyunca uygulayabilirsiniz.


 Enginar Çayının Cilde Faydaları
Enginar çayı, kanı ve karaciğeri temizlediği için, cilde de, oldukça faydalıdır. Özellikle ciltte sivilce ve kaşıntı problemi olanların cildini temizler ve pırıl pırıl bir cilde sahip olmalarını sağlar.

Yorumlar

  1. Elinize sağlık, bir İzmir'li olarak enginarın her şeyini severim ;dolmasını ,bezelyeli yemeğini ve baklalı yemeğini...görünüşünden ne kadar güzel olduğu belli :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben özellikle dolmasını severim. Çok teşekkür ederim.. Sevgiyle..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası