Kıymalı Çiğ Börek


Biraz el becerisi isteyen ama çok lezzetli bir börek tarifi.. Ne zamandır yapmıyordum. Geçen gece hamur işi şeyler yayınlayınca arkadaşlarım benimde aklıma çiğ börek geldi. Dün akşam yaptım. Afiyetle yedik.. Biraz daha zahmetli ama lezzetine diyecek yok. Bu ölçülerle 18 adet çıktı ve bize az geldi.. Siz ona göre ayarlayın malzemelerinizi.. işte tarifim...



Malzemeler :

Hamuru için:
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı sirke
1.5 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su

İç harcı için :
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
1 çay bardağı su
tuz
karabiber
kırmızı pul biber

Kızartmak için :
2 su bardağı çiçek yağı

Yapılışı :
Unun ortasını açıp içine yumurta,sirke,tuz, zeytinyağı koyun. Parmak uçlarınızla karıştırarak kenarlardan un almaya başlayın. Suyu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edin. Üzerine nemli bez örtün, 30 dakika dinlendirin. Soğanları robottan incceik kıyın veya çok ince yemeklik kıyın. Kıymaya soğan, salça, tuz, karabiber, pul biber ve suyu ilave edip iyice karıştırarak iç harcını hazırlayın. Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Unlanmış tezgahta hazır yufkadan çok az kalın olacak şekilde yuvarlak açın. yarı kısmına kaşıkla iç harç koyun, yayın. Diğer tarafını üzerine katlayın. Bir rulet yardımıyla kenarlarını yuvarlayarak kesin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın.


Yağı kızartma tavanıza alın, kızdırın. Tüm çiğ börekleri iki tarafı altın rengi olana kadar kızartın. Kağıt havlu serdiğiniz tabağa çıkarın. Fazla yağını aldırın. Servis tabağına alın, sıcak servis yapın..


Yorumlar

  1. Çiğ börek çok severim canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Uyarcım.. Sevgiler..

      Sil
  2. bende cok severim icli veya sade farketmez kahvaltida cok iyi oluyor ellerine sağlik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı duygulardayım canım. Sıcacık hamur kızartması olsunda, içi boş olsada fark etmez.. Teşekkür ederim.. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası