Fındıklı Nescafeli Tart



Tartlara devam.. Çilekli tartım çok beğenilip hemen bitince bu günde çok severek içtiğim nescafeyi kullanmak istedim bu kez. Bizler çok severek yedik. Mutlaka denemeniz gereken bir tarif..




Malzemeler :

Tart hamuru için :
125 gram margarin
2 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta beyazı
1 paket vanilya
1 çay kaşığı ucu tuz

Kreması için :
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker


2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı nescafe

Üzeri için :
1 su bardağı fındık içi





Soğuk margarini küp küp kesin. Üzerine un, pudra şekeri, tuz, vanilya ve yumurta akını ekleyin. Parmak uçlarınızla yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Tart kalıplarınızı margarinle güzelce yağlayın. Hamurdan bir parça koparıp, yuvarlayın. Unlanmış tezgahta ince açın. Kalıbın içine yerleştirin. Kenar kısımlarındaki fazlalıkları kesin. İçine bıçak yardımıyla her tarafına delikler açın. Tüm hamuru bu şekilde kalıplara yerleştirin. Üzerlerine tart kalıpların büyüklüğünde yağlı kağıt kesin. Tart hamurlarının üzerlerine yerleştirin. Kağıdın üzerine daha önce tartta kullandığınız bakliyatları yada temiz ufak taşları yerleştirin. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında hafif kızarana kadar pişirin. Fırından alıp üzerlerindeki ağırlıkları dökmeden yağlı kağıtla birlikte kaldırın. Soğumaya bırakın.



Kreması için toz şeker, un ve sütü güzelce karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp içine margarini ekleyin. Mikserle bir kaç dakika çırparak soğumaya bırakın. Soğuyan kremanın içine nescafeyi ekleyin karıştırın. Ben kahve tanelerini çok eritmeden bıraktım. Soğuyan tartları kalıplardan çıkarın. İçlerine nescafeli muhallebiyi paylaştırın. Fındıkları kırmadan ikiye kesin. Muhallebilerin üzerine istediğiniz şekillerde süsleyin. Servis tabağına sıralayın, soğuk servis yapın...


Yorumlar

  1. eline sa[lik cok leziz duruyor bir kahveci olarak denemeliyim

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Oyacığım. Kimbilir ne güzel olmuştur. Tamda çay içiyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nursevincim..:) Çok lezzetliydi... İkram edebilsem keşke.. Sevgiler..:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası