Tavuk Şinitzel




Tavuğun en güzeller hallerinden.. İçi yumuşacık dışı çıttır.. Yağda kızartıldığı için ağır olur diyenlerde var ama yağ çekmediği için yerken çok lezzet alıyorsunuz. Bir tavuk bu kadar övülür deyip tarifime geçiyorum...




Malzemeler :

500 gramlık bütün tavuk gögüs eti
1 su bardağı un
1.5 su bardağı sade mısır gevreği
2 adet yumurta
kırmızı toz biber
karabiber
kekik
tuz

kızartmak için :
2 su bardağı çiçek yağı

Yapılışı :

Gögüs etinden yapabildiğiniz kadar büyük ve ince dilimler kesin. Bunları aldığınız yerde söylerseniz şinitzel yapmak istediğinizi onlar hazırlıyabilir. Kestiğiniz parçaları baharatlarla tatlandırın. Robotta mısır gevreğini biraz taneli kalacak şekilde parçalatın.

Yumurtaları bir tutam tuzla çırpın. Bir kaba unu, bir kaba mısır gevreğini bir kaba yumurtaları koyun. Tavuk etlerini önce una bulayın, unun fazlalığını silkeleyin. Her tarafını yumurtaya bulayın. Yumurtalı parçayı mısır gevreğine yada galeta ununa iyice bulayın.


Yağı kızdırın .. Kızgın yağda tüm parçaların her yanı altın rengi olana kadar kızartın. Kağıt havlu serilmiş tabağa çıkarın. Fazla yağını aldırın. Servis tabağına alın. Yanında makarna yeşillikler, patatesle sıcak servis yapın....

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık canım çıtır çıtır bir lezzet , ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bazen mısır gevreği alıp kaldığı oluyor. Çocuklar özenip yemiyorlar. Böyle değerlendirmek iyi fikir. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nursevincim.. Beğendiğine sevindim. Sevgiler..

      Sil
  3. çok beğendim canım. nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık mis gibi olmuş:)sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Elifçim.. Sevgiler..:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası