Midye Börek
Malzemeler :
2 adet yufka
1 adet kabak
1 adet pırasa
100 gram beyaz peynir rendesi
1 tutam dereotu
tuz
kırmızı pul biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı su
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı :
İç harcını Kabağı rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Avucunuzla sıkarak suyunu alın. Üzerine pırasayı ince ince kıyın. Dereotunu ince kıyın. Beyaz peynir rendesi, tuz ve pul biber ekleyip karıştırın. Zeytinyağı ve suyu karıştırın.Yufkanın bir tanesini tezgaha yayın. Üzerine zeytinyağlı su karışımının yarısını sürün. Artı şeklinde dörde kesin.
Parçanın bir tanesinin geniş kısmından parmağınızla ince ucuna doğru yanları düzelterek iktirerek büzdürün. Alttaki uç kısımları üst getirin. Üst taraftaki büzgülü yere iç harcınızdan biraz koyun. Kenarları biraz üstüne katlayın.
Uç kısımdan başlayarak üst kısma kadar kıvırın. Büzgülü kısım üzeride kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun. Kalan bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Tepsiye sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 220 derceye ısıttığınız fırında alt ve üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ilınan midye şeklindeki böreklerinizi servis tabağına alın. Ilık servis yapın..
sebzeli de hiç denemedim iyi fikirmiş canım.çok ta güzel olmuş .ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBen sebzeli ve peynirli börekleri daha çok sevdiğim için sebze kullanıyorum.. Teşekkür ederim.. Sevgiler..
SilEllerien sağlık ne kadar basit ve şık bir börek değilmi? Afiyetle
YanıtlaSilÇok şık bir gerçektende.. Çok teşekkür ederim canım.. Sevgiler..
SilGüzel görüntüsü olan bir börek olmuş. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Nilgüncüm sevgiler..
Silyazın annemle abone olmuştuk bu böreğe,ama sebzeli hiç denemedim,eline sağlık.
YanıtlaSilSebzeli çok lezzetli oluyor. Belkide ben sebze sever olduğum için .. Sevgiler Mehtapçım..
SilEllerine sağlık çok severek yapıyoruz .. :))
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım...:)
YanıtlaSil