Ispanaklı Mantarlı Çanak Köfte



Uzun zaman önce yaptığım ama bir türlü sizlerle paylaşamadığım bir tarifim. Bu gün hadi dedim bunu tekrar hem kendimiz için yapayım, hemde yapmak istersiniz diye sizlerle paylaşayım. Tadı ve görüntüsü çok güzel. Misafirlerinize yapıp tüm iltifatları toplayabilirsiniz. Benim favori yemek ve sunumlarından biridir. Eğer denemek isterseniz tarifim..

Malzemeler :

Köftesi için :
400 gram kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 dilim bayat ekmek
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Ispanaklı harcı için :
400 gram ıspanak
10 adet mantar
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı kekik

Domates sosu için :
3 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı :
Köfteyi yapmak için kıymayı bir kaba alın,üzerine soğanı rendeleyin.Ekmek dilimini suyla ıslatın, iyice suyunu sıkın, kabınıza ekleyin. Galeta unu, yumurtanın sadece beyazını , tuz, karabiberini ekleyin. Güzelce yoğurun. Mandalina büyüklüğünde parçalara bölün. Her bir parçaya elinizle çanak şekli verin. Köfteleri ve fırın kabınızı sıvı yağ ile yağlayın. Çanak köftelerinizi sıralayın. Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. Bu arada çanak içine koyacağınız ıspanaklı harcı hazırlayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Ispanakları ayıklayın, yıkayın. İncecik kıyın. Mantarları ince kıyın(mantar şeklini koruyarak). Sarımsakları ince kıyın. Tavaya soğanla birlikte sıvıyağı alın, soğanlar renk değiştirmeye başlaya kadar kavurun. Mantarları ilave edin, bir kaç dakika kavurun. Üzerine ıspanak ve sarımsağı alın. Yüksek ateşte suyunu salmadan kavurun. Baharatlarını ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Domates sosu için domateslerin kabuklarını soyun, küçük küpler halinde doğrayın. Yağ ile birlikte domatesler eriyene kadar pişirin.  Fırın kabınızın içine domates sosunuzu yayın, üzerine ön pişirmesini yaptığınız çanak köfteleri sıralayın. Köftelerin içine ıspanaklı harcınızı paylaştırın. Tekrar fırına koyun, 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Üzerlerine birer dilim ince kaşar peyniri yerleştirin,  tekrar fırına koyun. 200 derecede 5 dakika kadar peynir eriyene kadar tutun. Servis tabağına altındaki domates sosuyla birlikte alın, sıcak servis yapın..


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası