Cibez Otu Salatası
Hep anlatıyorum sizlere pazar gezmesini ne kadar sevdiğimi.. Dün yine öyle oldu. Pazara gitmeye hiç niyetim yokken yolum gene pazara düştü. Hiç bir şey almam derken elim kolum yine doldu. Pazardaki yemyeşil, renk renk sebzeleri görünce dayanamıyorum. Cibez. tup otu, ısırgan, arap saçı, ıspanak, havuç hepsi beni al diyor sanki. Kırarmıyım hemen aldım. Sonuç eve ellerimde taşıyamayacağım kadar poşetle döndüm. İlk olarak cibezlerle başladım .. Cibezlerin yeşil renkte olanlarının yanında mor renkli olanlarıda var.. Renk haşlandığında koyulaşıyor ama limon suyunu ekleyince çok güzel bir renk alıyor..
Malzemeler :
500 gram cibez otu
1/2 adet limonun suyu
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Yapılışı :
Cibezlerin sap kısmını yapraklarından ayırmadan kötü yapraklarını temizleyin. Bol suyla yıkayın. Büyük bir tencerede su kaynatın. İçine tuz atın. İçine cibezleri koyup haşlayın. Sap kısımları yumuşayana kadar haşlayın. suyunu süzüp salata tabağına alın. Sarımsağı tuzla ezdirin, zeytinyağı ve limon suyula iyice karıştırın. Cibezlerin üzerine dökün, servis yapın...
Malzemeler :
500 gram cibez otu
1/2 adet limonun suyu
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Yapılışı :
Cibezlerin sap kısmını yapraklarından ayırmadan kötü yapraklarını temizleyin. Bol suyla yıkayın. Büyük bir tencerede su kaynatın. İçine tuz atın. İçine cibezleri koyup haşlayın. Sap kısımları yumuşayana kadar haşlayın. suyunu süzüp salata tabağına alın. Sarımsağı tuzla ezdirin, zeytinyağı ve limon suyula iyice karıştırın. Cibezlerin üzerine dökün, servis yapın...
Ellerine sağlık canım salatalar yeşillikler her sofranın olmazsa olmazıdır
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.. Özellikle zeytinyağlılar benim vaz geçilmezlerimden..
Silben bu otu hiç bilmiyorum canım.değişik ve güzelmiş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.. İzmir otlar bakımından çok zengin.. Daha benim bile yapmadığım çok otumuz var.. Sevgiler..
YanıtlaSil