Çilekli Aşk Pudingi



Sevgililer günü öncesinde sizlerede fikir olsun istedim. Benim severek yiyebildiğim ender meyvalardan biridir çilek. Çileğin tatlanmışını küçük reçellik olanları hani mis gibi kokan onları yemeği severim.. Ama bu mevsimde yok kokulu çileklerim. Bende pazardan aldığım çilekleri değerlendirmenin en güzel yolu bir tatlıda kullanmak olduğunu düşündüm, tadı ve kokusu olmayınca.. Üzerinede kalpler yaptım.. Eğer denemek isterseniz tarifim...



Malzemeler :

3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
1 kürdanın ucu kadar kırmızı gıda boyası
Hindistan cevizi

Yapılışı :
Çilekleri toz şekerle birlikte rondoda iyice karıştırın. Tencereye un, nişasta, süt ve çilekli karışımı koyup iyice karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. İçine margarini ekleyin. Ocaktan alın, mikserle 5 dakika kadar çırpın. İçinden bir kaşık başka bir kaseye ayırın, kalanı servis kaselerine pay edin. Ayırdığınız muhallebinin içine kürdanın ucu kadar kırmızı gıda boyasını ekleyip iyice karıştırın. Kaşık yardımıyla kaselerinize bu muhallebiyle kalp şekilleri yapın. Kalplerin etrafını daha belirgin olması için hindistanceviziyle çevirin.. Buzdolabında 2 saat kadar soğutun. Soğuk servis yapın..




Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası