Ev Yapımı Tagliatelle
Evde makarna yapma işine merak saldım bu aralar. Aslında zor gibi görünüyor ama alışınca çok kolay. Benim makarna makinem yok. Elde açıp elde kesiyorum. Fotoğraflarla anlatmaya çalıştım.. Lezzetine alışınca hazır makarnaların yüzüne bakmaya bilirsiniz.. Tagliatelle bizim çubuk makarnanın ince yassı olanı.. Yapmak isterseniz tarifim...
2 adet yumurta
200 gram un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Yapılışı :
Yumurta, un, tuz ve zeytinyağını bir yoğurma kabının içerisinde yoğurmaya başlayın. Karışmaya başlayan hamuru unlanmış tezgaha alın, iyice yoğurun. Sert bir hamur elde edin. 15 dakika dinlendirin. Hamuru iki parçaya ayırın. Bir parçasını unlanmış tezgahta ince açın. Kesmek için temiz bir cetvel yada tepsi yardımıyla aynı ölçüde ince şeritler kesin. Ben kesme işleminde dikdörtgen bir tepsi ve pizza kesme aletimi kullandım.. Kestiğiniz şeritleri unlayın, elinizde açtırıp havalandırın. Tepsiye yayın. Diğer hamuruda aynı şekilde hazırlayın. Bu şekilde yapıp hemen haşlayıp yiyebilirsiniz. İsterseniz bu şekilde arada karıştırıp havalanmasını yaptırıp kurutarak kullana bilirsiniz. Hemen pişirmek isterseniz bir tencerede suyu kaynatın, içine tuz atın. Makarnaları ilave edin, karıştırın. 5-6 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzdürün, zeytin yağı ve tuz gezdirin. Sade yada istediğiniz yoğurt, domates, peynir ile birlikte bekletmeden sıcak servis yapın....
el açması daha lezzetlidir ama biraz zahmetl sanırım canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilBiraz zahmetli ama sonucu çok lezzetli.. Çok teşekkür ederim canım.. Sevgiler...
Silcok lezzetli görünüyor ama yok yapmicam :))nedenini yazmama gerek yok dimi ;)
YanıtlaSilYapma canım.. Gerçekten çok yeniyor.. Sevgilerimle..
SilBizde de el açması oldu mu yutuluyor, ben tam buğday unuyla açıyorum ve bayılıyoruz.Elinize sağlık.
YanıtlaSilTam buğday unu bende hemen hemen tüm tariflerimde kullanmaya çalışıyorum. Eminiz sizin makarnalarda çok lezzetlidir.. Çok teşekkür ederim.. Sevgilerimle..
Sil