Dana Eti Tandır

Eşim ve oğlum tam bir et sever.. Benim içinse olmasada olur tadında.. Bu yüzden hepimizin seveceği bir yöntemle pişirdim bu kez.. Çok kolay ve lezzetli.. Misafir sofralarınıza yapa bileceğiniz bir tarif.. Biz bu akşam  yanında şehriyeli pilav eşliğinde yedik.. Çok beğendik.. Denemek isterseniz işte tarifim..





Malzemeler :

1 kg. lık bütün yağları alınmamış dana eti
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dal taze biberiye

Yapılışı :

Etinizi yıkayın ve suyunu süzdürün.. Üzerini zeytin yağıyla yağlayın, koku ve lezzet vermesi için biberiye dalını üzerine koyun. bir kaç saat bu şekilde bırakın. Kalın tabanlı çelik tencerenize eti ve kabınıza akan zeytinyağını  üzerine gezdirin. İlk etapta ocakta yüksek ateşte ısınınca kısık ateşe getirin. Ara sıra çevirerek kısık ateşte 1.5 - 2 saat  kadar pişirin. Tencereden servis tabağına alın. Keserek sıcak servis yapın..






Yorumlar

  1. Çok güzel görünüyor. Ama eti yıkamayın yıkarsanız sertleşir derler.Bir tarifme yorum gelmişd. Sizler bu işi yapıyorsunuz örnek olmalısınız diye. Bazı durumlarda yıkıyorum bende ama. Geneld eyıkamıyorum. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bütün olunca yıkıyorumda ızgaralık ve yemeklik doğranmışları yıkamıyorum.. Bu tarifi böyle öğrendim yıllardır böyle yapıyorum.. Çok teşekkür ederim.. Yapıyorlar böyle güzel yorumlar sağ olsunlar.. :)))

      Sil
  2. ben yikamaklada kalmiyorum :)
    birde haslayip ilk suyunu döküyorum suya tutup sonra pisiriyorum
    ne koku ne renginde koyuluk kalmiyor
    ellerine saglik canim sifa olsun yiyenlere

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası