Krem Karamel
Bu tarifi yapmaya karar vermemdeki en büyük sebep yumurtasız olmasıydı. Artık öğrenmişsinizdir bizim evde yumurta kokusu yüzünden pek tercih edilmiyor. Elbette yediğimiz yemeklerde var. Lafı uzatmayayım, bu tarifi yemek dergisinde görünce mutlaka denemeleyim dedim.. Ve muhteşem bir tatlı oldu. Sizinlede paylaşayım tarifimi...
Malzemeler :
2.5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
1/2 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Karameli için :
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı su
Yapılışı :
Un, nişasta, toz şeker ve vanilyayı bir tencere içinde karıştırın. Üzerine sütü ilave ederek iyice karıştırın. Ocağın üzerine alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın, 5 dakika kadar çırpın. Karameli hazırlamak için küçük bir teflon tavaya toz şekeri alın. Şeker eriyip rengi koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine suyu ilave edin. Karıştırarak şekeri açtırın. Kıvamını alınca ocaktan alın. Karamel kaplarınızın içine birer kaşık paylaştırın. Üzerine muhallebiyi paylaştırın. Oda ısısına gelince buz dolabına kaldırın. 3-4 saat soğutun. Kapların kenarlarını bıçakla açtırarak servis tabağına ters çevirerek koyun. Servis yapın..
Malzemeler :
2.5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
1/2 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Karameli için :
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı su
Yapılışı :
Un, nişasta, toz şeker ve vanilyayı bir tencere içinde karıştırın. Üzerine sütü ilave ederek iyice karıştırın. Ocağın üzerine alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın, 5 dakika kadar çırpın. Karameli hazırlamak için küçük bir teflon tavaya toz şekeri alın. Şeker eriyip rengi koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine suyu ilave edin. Karıştırarak şekeri açtırın. Kıvamını alınca ocaktan alın. Karamel kaplarınızın içine birer kaşık paylaştırın. Üzerine muhallebiyi paylaştırın. Oda ısısına gelince buz dolabına kaldırın. 3-4 saat soğutun. Kapların kenarlarını bıçakla açtırarak servis tabağına ters çevirerek koyun. Servis yapın..
Krem karemal çocukluğumun en sevdiğim tatlısı kekinide yapmıştım. Ama en önemli malzemesi yumurta diye biliyordum.KARAMELLİ muhallebi gibi çokda güzel olmuş. ellerine sağlık.
YanıtlaSilBende çok yumurta kullanıyor diye yapmıyordum.. Bu tarifi görünce denedim.. Gerçektende yumurta yemeyenlere alternatif olabilecek lezzette.. Çok teşekkür ederim canım.. Sevgiler..
Sileline sağlık, yumurtasız krem karamel güzel görünüyor..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Mehtapçım.. Sevgilerimle..
SilOyacım yumurtayı severim ama bunda olmaması güzel , söylediğim gibi en kısa zamanda yapacağım:-))) sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Neşecim.. Şimdiden ellerine sağlık.. Sevgiler..
SilHala yapmadığım için hatırlatıyorsun değilmi :-)) söz en kısa zamanda yapıcağım , bilirsin yaparım :-) sevgiler.
YanıtlaSilSen daha güzellerini yaparsın eminim. :)) sevgiler..:))
SilOyacigim bu degisikmis benim tutturamam dedigim yanliz süt yumurta firinda pisen tarzi bunu tuttururum bu ekli hic aklima gelmedi tekrar eline saglik canim..
YanıtlaSilonda çok yumurta kullanılıyor. ben bir kez denedim tuttu ama yumurtlar kokuyordu..Bu çok kolay yapılıyor.. Karamel kısmı tadı veriyor zaten.. Teşekkür ederim canım..
Sil