Sütlaç
1 litre süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
1/2 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı pirinç unu
tarçın
Yapılışı :
Pirinçleri su ile birlikte tencereye alın. Bir çimdik tuz atın. Pirinçler haşlanıp, suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken pirinçlerin üzerine sütü dökün.Toz şekerinide ilave edin. Karıştırın. Bir süre kaynatın. Pirinç ununu sütlü karışımdan bir kaç kaşık alarak, karıştırın. Karıştırmaya devam ederek bu karışımı tencereye dökün. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Tencerede ilk sıcaklığı çıkınca kaselere pay edin, soğumaya bırakın. Üzerlerine tarçın serpip soğuk servis yapın...
Ellerinize sağlık,nefis olmuş,çok severim sütlecı,tarçının kokusu geldi buralara kadar .))
YanıtlaSilTeşekkür ederim.. Tarçının kokusu muhteşem gerçektende.. Sevgilerimle...
Siliyiki hatırlattınız bende ne zamandır yapmak istiyordum:)
YanıtlaSilelinize sağlık olsun, sevgiler