Çikolatalı Kalpler

Minik minik sevili kalpler.. Üstelik çikolatalı.. Sizlere fikir olsun diye fotoğraflayıp tarifini yazdım. Çok pratik ve çok lezzetli... Daha ne olsun ki..



Malzemeler : 

5 adet milföy hamuru
Krem sürülebilir bitter çikolata
Hindistan cevizi

Yapılışı :



Milföy hamurlarını tezgaha dizin. Küçük kalp şeklindeki kurabiye kalıbınızla düzgün şekilde yerleştirerek ne kadar çok çıkara biliyorsanız kalpler kesin. Benim kalıbımla bir milföyden 4 adet kalp çıkıyor. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı sıralayın. Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyan kalplerden birini alın, bıçak yardımıyla zedelemeden ikiye ayırın. İçine bir bıçak yardımıyla çikolata sürün. ayırdığınız öbür parçayı üzerine kapatın, bıçak yardımıyla üst kısmada çikolata sürün. Çikolatalı kısmı hindistan cevizine batırıp tüm üst yüzeyin kaplanmasını sağlayın. Hindistan cevizi yerine antep fıstığı, fındık, badem, fıstık veya ceviz kırıklarıda kullana bilirsiniz. Kalplerin hepsini aynı şekilde hazırlayın,servis tabağına sıralayın. Servis yapın...


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası