Ispanaklı Tortellini
Ispanak kış aylarının vazgeçilmez sebzesi. Ama oğlum yemeğini sevmediği için daha çok böreklerde kullanıyorum ıspanaklarımı. Bu kez tortellinilerde kullandım. Tortellini dediğim bizim mantının kapatma şekli farklı olanı. İç harcıda size kalmış. Kıymalısından tutunda balkabaklı iç harçlarıyla yapılanları var. Ben ıspanak ve peynir uyumunu çok sevdiğim için bu iç harçla yaptım. Biz çok severek yedik. Sizlerde denemek isterseniz tarifim..
Malzemeler :
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
İç harcı için :
250 gram ıspanak
100 gram lor peyniri
tuz
Sosu için :
250 gram lor peyniri
1 çay bardağı krema
1 yemek kaşığı zeytin yağı
karabiber
tuz
Domates sos için :
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 kahve fincanı su
Yapılışı :
Unu tezgaha alın, ortasına havuz şeklinde açıp, ortasına yumurtaları kırın, yağını ve tuzunu ekleyin. Ortayı çatalla karıştırın, kenarlardan un almaya başlayarak sert bir hamur yoğurun. En az 10 dakika yoğurun, Streç flime sarıp buz dolabında 30 dakika kadar bekletin. Ispanakları ayıklayıp, bol suda bir kaç kez yıkayın. Kaynar su dolu bir tencerede bir kaç dakika haşlayın. Suyunu elinizle sıkın. Ispanakları incecik kıyın, lor peyniri ve tuz ile birlikte iyice karıştırın. Hamuru unlanmış tezgahta ince açın. Bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlağın yarısına bu harçtan koyun,diğer yarısını bu harçlı kısmın üzerine kapatın. İki ucu tutup birleştirin. Tüm yuvarlaklarınızı aynı şekilde hazırlayın. Büyük bir tencerede kaynar su hazırlayın, tuz ilave edin. Bütün tortellinilerinizi bu suda 10 dakika kadar haşlayın. Sudan süzgeç yardımıyla alın. Tortellileriniz pişerken, peynir sosunu hazırlayın. Peyniri zeytin yağıyla birlikte sos tencerenize alın. İçine sütü ilave edin,iyice ezdirin. Kısık ateşte peynir erinceye kadar pişirin, üzerine kremayı ilave edip sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Tortellinileri bekletmeden servis tabağına alın, Üzerine peynir sostan gezdirerek servis yapın..
İsterseniz yukarıda verdiğim domates sosu yaparak tortellinileri bu sosla servis yapabilirsiniz.
İsterseniz peynir sosu Knorr Peynirli Makarna Sosunu kullanarak yapabilirsiniz..
Malzemeler :
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
İç harcı için :
250 gram ıspanak
100 gram lor peyniri
tuz
Sosu için :
250 gram lor peyniri
1 çay bardağı krema
1 yemek kaşığı zeytin yağı
karabiber
tuz
Domates sos için :
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 kahve fincanı su
Yapılışı :
Unu tezgaha alın, ortasına havuz şeklinde açıp, ortasına yumurtaları kırın, yağını ve tuzunu ekleyin. Ortayı çatalla karıştırın, kenarlardan un almaya başlayarak sert bir hamur yoğurun. En az 10 dakika yoğurun, Streç flime sarıp buz dolabında 30 dakika kadar bekletin. Ispanakları ayıklayıp, bol suda bir kaç kez yıkayın. Kaynar su dolu bir tencerede bir kaç dakika haşlayın. Suyunu elinizle sıkın. Ispanakları incecik kıyın, lor peyniri ve tuz ile birlikte iyice karıştırın. Hamuru unlanmış tezgahta ince açın. Bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlağın yarısına bu harçtan koyun,diğer yarısını bu harçlı kısmın üzerine kapatın. İki ucu tutup birleştirin. Tüm yuvarlaklarınızı aynı şekilde hazırlayın. Büyük bir tencerede kaynar su hazırlayın, tuz ilave edin. Bütün tortellinilerinizi bu suda 10 dakika kadar haşlayın. Sudan süzgeç yardımıyla alın. Tortellileriniz pişerken, peynir sosunu hazırlayın. Peyniri zeytin yağıyla birlikte sos tencerenize alın. İçine sütü ilave edin,iyice ezdirin. Kısık ateşte peynir erinceye kadar pişirin, üzerine kremayı ilave edip sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Tortellinileri bekletmeden servis tabağına alın, Üzerine peynir sostan gezdirerek servis yapın..
İsterseniz yukarıda verdiğim domates sosu yaparak tortellinileri bu sosla servis yapabilirsiniz.
İsterseniz peynir sosu Knorr Peynirli Makarna Sosunu kullanarak yapabilirsiniz..
offff.nefis olmuş nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilNefisti valahi.. Sağol canım..:))
SilBen adını bilmiyormuşum. Ellerine sağlık. Nefis görünüyorlar. Afiyetle . Yorucu ama yemesi çok çabukdur.
YanıtlaSilHakikaten yorucu ama çok güzel oluyor.. Sağol canım benim.. Sevgiler..
Silitalyanlara özgü bir tarifdir
YanıtlaSilcok severim ellerin dert görmeye canim
Sağol canım.. Sevgiler..
Silnefis ..
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım..
Sil