Tavuk Göğsü
Çok severek yapıp yediğimiz bir tatlıda sıra. Tavuk göğsünün yalancısı içinde tavuk yok.. Kolay ve lezzetli bir tatlı tarifi... fazla uzatmayayım..İşte tarifim..
Malzemeler :
1 kg süt
1/2 paket margarin
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
tarçın
Yapılışı :
Margarini tencerede eritin, içine un ve nişastayı ekleyin renk aldırtmadan kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine toz şekeri ilave edin. Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. İçine vanilyayı ekleyin, ocaktan alın. Mikserle 5 dakika çırpın. Dikdörtgen borcama döküp, yayın. Soğuması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. İstediğiniz büyüklükte dilimlere kesin. Üzerine tarçın serpin. Soğuk servis yapın...
Ohhh mis gibi hafif bir lezzet , afiyet olsun canım :-)
YanıtlaSilŞimdi missss gibi yedim..:) teşekkür ederim Neşecim..
SilEline sağlık harika olmuş sevgiler:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Elifçim. İyi geceler..:)
SilHarika görünüyor ellerinize sağlık.Ben de bloguma beklerim,sevgiler...
YanıtlaSilZiyaretime geldiğiniz için teşekkür ederim. Çok güzel kurabiyeleriniz var.. Blogunuzu gezdim... Sevgiler..
SilYani şimdi diyorsun ki " Neşe üşenme en azından yaptığın kabak tatlısından ye " :-))
YanıtlaSilben demedim. Sen diyorsun. Bir dilim ye hadi..:))
SilTavuk göğsü modası hiç geçmeyen nefis bir sütlü tatlı; ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilBeğeninize çok teşekkür ederim Selma hanımcım. Sevgiler..
Sil