Lavaş
Malzemeler :
1 kg un
1/2 küçük paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı kadar ılık su
Yapılışı :
Mayayı ılık suda eritin.5 dakika bekletin. Tuz ve toz şekerin ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edin. Üzerini nemli temiz bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalandırın.
Hamurdan eşit büyüklükte bezeler yapın. Her bir bezeyi unlayıp ince açın..Teflon tavada kabarana kadar iki tarafınıda pişirin. Tüm lavaş ekmeklerinizi hazırlayıp pişirin.. Sıcak servis yapın..
elıne sağlık toz mayala olurmu acaba
YanıtlaSilOlur tabiki Selmacım. Teşekkür ederim..
SilOya Hanım ellerinize sağlık. Kahvaltıda sıcak sıcak çok güzel oluyor...
YanıtlaSilSevgilerimle,
Sıcak sıcak çok ta yeniyor Selda hanım..:)) Teşekkür ederim.. Sevgiler..
SilBende lavaşı çok severim ve yaparım sıcacık yemesi de ayrı bir güzel olur ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Haticecim..
SilEvde yapılan herşeyin tadı çok güzel oluyor. Lavaşlar harika ellerine sağlık Oya ablacım.
YanıtlaSilBen lavaşlardan baharatlı cips yapıyorum. Küçük kızım cips isteyince aklıma lavaştan yapma fikri geldi ve artık evde cips= lavaş :)))))) Biz çok sevdik. Naneli yoğurtla süper oluyor. Tavsiye ederim...
Sevgiler :))
Canım sen görmedin galiba ben denedim var blogumda senin cipsler.. Çok lezzetli oldular.. Çok teşekkür ederim güzel bir tarif paylaştığın için. Sevgiler..
Sil