Ay Çekirdekli Poğaça
Hafta sonu sevdiklerime yaptığım bir lezzet daha.. Ben mayalı poğaçaları daha çok severim. Eşim yağlı poğaçaları.. Bu kez eşimin sevdiklerinden yaptım. Çok lezzetli oldular.. Afiyetle yendiler..
Malzemeler :
250 gram erimiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
İç Harcı :
250 gram beyaz peynir
2-3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Üzeri için :
Ay çekirdeği (çiğdem)
Susam
Yapılışı :
Margarin, sıvı yağ,yoğurt ve yumurtaları (sarısının birini üzerine sürmek için ayırın.)bir kap içerisinde iyice karıştırın. Tuzun ve kabartma tozunu döküp sirkeyi kabartma tozunun üzerine dökün. Köpürünce karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek bir taraftan yoğurmaya bırakın. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar un ilave edip yoğurun. Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin. Beyaz peyniri rendeleyip içine maydanozları karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinle yuvarlayıp avucunuzda açın. İçine peynirli harçtan koyun, kapatın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp, tepsiye sıralayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp ay çekirdeği ve susam serpin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Servis tabağına sıralayın. Ilık yada soğumuş servis yapın..
Malzemeler :
250 gram erimiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
İç Harcı :
250 gram beyaz peynir
2-3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Üzeri için :
Ay çekirdeği (çiğdem)
Susam
Yapılışı :
Margarin, sıvı yağ,yoğurt ve yumurtaları (sarısının birini üzerine sürmek için ayırın.)bir kap içerisinde iyice karıştırın. Tuzun ve kabartma tozunu döküp sirkeyi kabartma tozunun üzerine dökün. Köpürünce karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek bir taraftan yoğurmaya bırakın. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar un ilave edip yoğurun. Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin. Beyaz peyniri rendeleyip içine maydanozları karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinle yuvarlayıp avucunuzda açın. İçine peynirli harçtan koyun, kapatın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp, tepsiye sıralayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp ay çekirdeği ve susam serpin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Servis tabağına sıralayın. Ilık yada soğumuş servis yapın..
Nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Kesinlikle deneyeceğim. Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim İlknurcum... Sevgiler..
SilEline sağlık harika görünüyor:))
YanıtlaSilElifçim çok teşekkür ederim.. Sevgiler..
Silellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilSağol canım.. Sevgiler..
Sil