Çin Usulü Tavuk


Dün Ardanın mutfağında bu yemeğin etle yapılanını seyrettim. Biz bu hafta hemen hemen her gün et türleri yediğimiz için ben tavukla yaptım. Çok lezzetli bir yemek oldu. Sizler isterseniz tavuk yerine et kullanarak yapabilirsiniz. Aynı zamanda çok sağlıklı ve yapımı kolay... İşte tarifim..



Malzemeler :
400 gram ince şeritler halinde kesilmiş tavuk gögüs eti
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3-4 adet yeşil biber
3-4 adet taze yeşil soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı acı sos
1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi
1/2 su bardağı tavuk suyu

Yapılışı :

Havuç, kabak,kırmızı biber ve yeşil biberleri kibrit çöpü büyüklüğünde ince kesin. Tavuk etlerini tuz ve karabiber serpip karıştırın. Tavaya zeytin yağını alın, ısıtın. İçine tavuk etini koyun, karıştırarak kavurmaya başlayın. Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Havucu ekleyin, 2-3 dakika soteleyin. Biberleri ekleyin.1-2 dakika karıştırarak sotelemeye devam edin. Kuru soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin, karıştırın. Kabağı ekleyin, karıştırarak soteleyin. Tüm bu işlemleri çok yüksek ateşteki ocak üzerinde yapın. Soğanları iri parçalar halinde üzerine ekleyin, 1-2 dakika kadar karıştırın. Zencefili ekleyin.Soya sosunu ve acı sostan ekleyin karıştırın. Üzerine tavuk suyu ekleyin. Su koyulaşıp kıvam alana kadar pişirip ocaktan alın. Servis tabağına alın, sıcak servis yapın.. Üzerini isterseniz kıyılmış taze soğanla süsleyebilirsiniz. İçine isterseniz 5-6 tane mantarı 4 parçaya kesin, soteleme esnasında içine katabilirsiniz...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası