Çıtır Kase



Değişik bir sunum yapmak isteyenler için güzel bir tarif.  Çıtır kasenin lezzeti çok güzel. Tek başına tuzlu kurabiye gibi yapılabilir lezzette..İçine ister benim daha önce yaptığım gibi köfte, et ,tavuk, ister salata.. Deneyin bakalım memnun kalacakmısınız....


Malzemeler :

2 su bardağı un
1 çay bardağı su
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı susam
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
4 adet ısıya dayanıklı kase

Yapılışı :

Hamuru hazırlamak için un, su, çiçek yağı, toz kırmızı biber, tuz yumurta sarısını koyup, iyice yoğurun. Hamurun üçte bir kısmını kapak yapmak için ayırın. Kalan hamura çörek otu, susam, dere otunu ekleyerek tekrar yoğurun. Çukur ısıya dayanıklı fırın kaplarınızın dış yüzeylerini yağlayın. Hamurdan bir parça alarak kasenin dış yüzeyini incecik kaplayın. Dört kaseyide bu şekilde hazırlayın. Kalan hamurdanda kaselerin üzerine kapak olacak şekilde dört kapak hazırlayın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Pişen hamur kaseler ılınınca fırın kaplarından ayırın. İstediğiniz iç malzemeyle kullanın..

Yorumlar

  1. Sevsinler Kasesini:)) Yesinler yesinlerr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapıp yapıp yiyoruz zaten bu aralar..:) Sonumuz ne olacak bilmiyoruz..:)Teşekkür ederim canım..:)

      Sil
  2. Dikkat et canım Troitlerden dolayı çok yenildiğinde Pamuk gibi oluyoruz harika çanaklar ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yorumunu atlamışım.. Kusura bakma.. Çok teşekkür ederim.. Ben sadece tadına bakıyorum zaten.. Sevgiler..

      Sil
  3. Oyacığım bu hamurdan kaç tane çanak çıkıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kaplarken kullanacağın kasenin genişliğine göre değişiyor. Ben aliminyum küçük tek kullanımlık sufle kaplarını kullandım.. 4 tane çıktı.. Yazmıştım zaten tarifte.. gözünden kaçtı galiba..:))

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası