İnegöl Köfte
Eskiden yaptığım köfteler dışarıda yediklerime hiç benzemiyordu. Biraz lezzetsiz biraz kuru olurdu. Bazı püf noktalarını öğrenince Özgür şeften şimdi çok lezzetli köfteler yapabiliyorum. Bu köfteleri derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Pişireceğiniz zaman çıkarıp donuk halde pişirmeye başlayabilirsiniz. Uzatmadan işte tarifim..
Malzemeler :
500 gram yağlı kıyma
1/2 su bardağı ince çekilmiş bayat ekmek içi
1/2 su bardağı su
2 adet orta boy soğan
2 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı tuz
3-4 damla limon suyu
4 adet küçük pide
Yapılışı :
soğanı çok ince kıyın veya rendeleyin. Kıymanın içine soğan, ekmek içi, tuz ve suyu ekleyin. En az 5 dakika iyice yoğurun. Kapaklı bir kaba koyun. Buzdolabında 1 gece bekletin. Sabah karbonata limon suyunu ekleyip köpürtün ve kıymanın üzerine ekleyin. İyice yoğurun. Yoğurduğunuz harçtan parçalar kopartın parmak şekli verin. Bunlarıda saklama kabına sıralayın tekrar buzdolabında bekletin. Pişirmeden 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. Kızdırdığınız tavaya biraz sıvı yağ gezdirin. Köfteleri sıralayıp iyice kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alın. Küçük pideleri dilimleyin. Üzerine köfteleri sıralayın. İsterseniz tereyağı kızdırıp üzerine gezdirin. Yanında domates sos, biber ve istediğiniz garnitürlerle sıcak servis yapın...
mmmm nefis olmuş eline sağlık afiyetler olsun size:)sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Elifçim afiyetle yedik..:) sevgiler...
YanıtlaSilKöfte bizim evin en favori yemeği. Hergün yapsam hiç yapmıyorsun derler:)) Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilDurumlar aynı canım. Gerçektende hiç bıkmadan yiyorlar.. Çok teşekkür ederim.. sevgiler..
SilOya ne yaptın bu harika görüntü beni mahvetti yarın 1 kilodan yapıp atıcam dolaba , yoksa 2 kilodanmı yapsam:))) ellerine sağlık canım , tekrar afiyet şeker olsun.:)
YanıtlaSilNeşecim beğendiğine çok sevindim. Sen daha güzelerini yaparsın.:)) Çok teşekkür ederim.. Sevgiler..:))
Sil