Tam Buğday Unlu Pişi



Pazar günü arkadaşlarımda istediler bu hafta yaptığım Puf Puf Balıklardan..:)  Bende kalıplarım olmadığı için onlara ruletle kesip yaptım. Onlar çok beğendiler. Sizlere fikir olsun diye paylaşmak istedim..İşte tarifim..




Malzemeler :

3 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1/2 paket yaş maya
tuz

Kızartmak için çiçek yağı

Yapılışı :

Ilık süt ve suyu bir kaba alın. İçinde yaş mayayı eritin. 5 dakika bekletin. İçine zeytinyağını ve tuzunu ilave edin. Unu yavaş yavaş ekleyip, yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini temiz bir bez ile örtüp 1 saat kadar mayalandırın.  Hamurdan bir miktar alıp, yuvarlayın. unlanmış tezgahta ince açın. İstediğiniz büyüklükte ruletle şeklilendirin.  Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın. Yağınızı kızdırıp pişileri kızartın. Kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın. Yağı süzülen pişileri servis tabağına alın, Yanında İzmir tulumu ve domatesle sıcak servis yapın..

Yorumlar

  1. Çok güzel görünüyor canım puf puf.Ellerine kollarına sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. Yakında yiye yiye bizde böyle olacağız..:)) Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası