Zeytinyağlı Biber Dolması
8 adet dolmalık yeşil biber
10 yemek kaşığı pirinç
3 tane taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet domates
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı :
Dolmalık biberlerin sap kısımlarından bastırarak tohum kısmını çıkarın. Yıkayıp içinde hiç tohum kalmamasını sağlayıp suyunu süzdürün. Pirinçleri bir kaç kere yıkayın. Maydanoz, dereotu, nane, taze soğanı ayıklayıp, ince kıyın. Domatesin bir tanesini çok küçük küp şeklinde doğrayın. Pirinci, yeşillikleri, domatesi, zeytin yağını, tuz ve karabiberi karıştırma kabında kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Dolma biberlerin içini kaşık yardımıyla pirinçli harçtan çok bastırmadan doldurun. Tencereye yan yana sıralayın. Diğer domatesi halka olarak dilimleyin. Biberlerin üzerine kapak yapın. Dolmaların üzerine az bir zeytinyağı gezdirin. Biberlerin yarısına gelecek şekilde sıcak su koyun. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Servis tabaklarına alıp ılık yada soğuk servis yapın....
Ellerine sağlık. Yazın en çok sevdiğim yemeklerden aslında . Çocukken biberi sevmezdim:)) afiyetler olsun
YanıtlaSilCanım bende sevmezdim.. İçini yer biberleri ayırırdım...) Büyüdükçe insanın yeme alışkanlıkları değişiyor galiba.. Teşekkür ederim..:))
Silelıne sağlık boylede guzel olur
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selmacım.. Sevgiler..
SilMerhaba, çiğden pişen dolmadan daha önce yedim ama uygulamamıştım. Sizin tarifiniz hoşuma gitti. İlk fırsatta denemek istiyorum. Teşekkür ederim.
YanıtlaSilSevgiyle...
Özellikle yazın daha pratik oluyor, bu tür dolmalar.. İnşallah memnun kalırsınız. Teşekkür ederim.. Sevgiler Rabia Hanım..
SilMerhaba Oyacım,
YanıtlaSilEllerine sağlık mis gibi kokusu buralara kadar geldi. Ben de çiğden yapıyorum dolmayı. Çok pratik oluyor. Sevgilerimle,
Teşekkür ederim Seldacım.. Sevgiler..
Siloff yine ben .. çok severimkii.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım...
Sil