Ay Çekirdekli 7 Tahıllı Köy Ekmeği
Malzemeler :
1 paket (500 gr.lık) 7 tahıllı un karışımı
1 paket kuru maya
1 su bardağı ay çekirdeği (çiğdem)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı çiçek yağı
Yapılışı :
Karıştırma kabına unu, tuzu, toz şeker ,mayayı ve ay çekirdeğini ekleyip karıştırın. Zeytinyağı, süt ve ılık suyu ekleyin , ele hafif yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Top şeklinde bir yuvarlak yapın. Sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine hamuru koyun. Üzerine hafif çiçek yağı sürün, süzgeçle un eleyerek beyaz bir görüntü yaratın. Keskin bir bıçak yardımıyla üzerine enine boyuna çizikler yapın.
Ilık ortamda üzerini örtüp 30 dakika mayalandırın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Pişerken fırına dayanıklı bir kap içerisnde su koyun buhar yapsın. Buhar ekmeğin kurumasını önler. Pişen ekmeği fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın..
Ilık ortamda üzerini örtüp 30 dakika mayalandırın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Pişerken fırına dayanıklı bir kap içerisnde su koyun buhar yapsın. Buhar ekmeğin kurumasını önler. Pişen ekmeği fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın..
Nefis görünüyor ellerine sağlık canım.Afiyet şeker olsun..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Arzucum.. Sevgiler..
Silçok güzel olmuş. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nursevincim.. Sevgiler..
Sil