Fasulye Diblesi
Malzemeler :
500 gram kadar taze fasulye
1 orta boy soğan
3 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Yapılışı :
Taze fasulyeyi güzelce yıkayın. Kenar kısımlarını ayıklayın. Küçük şekilde kesin. Soğanı küçük yemeklik doğrayın. zeytin yağıyla birlikte tencereye alın. Üzerine domates rendesini ekleyin. Bir iki dakika karıştırdıktan sonra taze fasulyeyi ve irice doğranmış sarımsağı ekleyin. Karıştırıp, üzerine tuz ve pirincini ekleyin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakın. Domatesin suyuyla pişmesi gerekir. Ama suyu az gelirse sıcak su ilavesi yapın. Taze fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Ilık servis yapın.....
Ellerine sağlık. Ben pirinçli hiç yapmamıştım. Denemem lazım. :) sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.. Beğenirsin..:) Sevgiler..
SilArkadaşımda yemiştim ilk ne kadar lezzetli gelmişti. Domates yoktu onun yaptığında.. Harika görünüyor canım, ellerine sağlık..
YanıtlaSilBen domatesli yapıyorum hep.. Teşekkür ederim canım.. Sevgiler..
Silçok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım. Sevgiler..
Sil