Fırında Tavuk


Biz çok tavuk sevmeyiz ama yediğimiz zamanlarda oluyor..:))  Bir kere tavuk iyi pişecek ve kokusu  olmayacak.:)) Şartlar bu.. O yüzden çok çeşitli yöntemlerde pişiriyorum. Bu kezde fırın poşetinde .. İşte basit ama lezzetli, zor anlarımın kurtarıcısı bir tarif oldu.. Aslında fırında baharatlı taze patateslere eşlik etmek için yapıldılar.. Evet yanlış okumadınız patates yaptım  yanında tavuk.. İşte tarifim..



 


Malzemeler :

6 adet tavuk baget
1 adet fırın torbası
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
karabiber
pulbiber
toz kırmızıbiber
kekik
köri




Yapılışı :


Tavuk bagetleri iyice yıkayın, süzgeçte suyunu süzdürün. Geniş bir kaba alın üzerlerine bıçakla çizikler atın. Üzerlerine zeytinyağ, tuz, karabiber, pulbiber, toz kırmızıbiber, köri ve kekik ilave edip harmanlayın. Soğanı irice doğrayın. Fırın poşetine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek 45 dakika kadar pişirip sıcak servis yapın.

Yorumlar

  1. canım ellerine sağlık bizim evde bayıla bayıla yenir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bizim evde çok severek yenmiyor ama ben yapınca mecbur yiyorlar..:) Teşekkür ederim canım...

      Sil
  2. çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. hımmm.nefis nefisss.çokta seerim.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık patateste kendı buharında pısınce cok daha lezzetlıoluyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası