Çilek Reçeli
Bu sene yapmayı düşünmüyordum reçel. Ama pazarda çilekleri görünce gene dayanamadım. Oğlum pek yemez, eşim arada yer. Dedim ki yazın gelen misafirlerime ikram ederim, dolabımda bulunsun. İşte böyle reçellerle aramızdaki durum. Sizler seviyorsanız ölçüleri arttırarak yapın derim, şimdi tam zamanıyken..
Malzemeler :
1 kilo küçük çilek
1 kilo toz şeker (4 su bardağı)
Çeyrek limon suyu
Yapılışı :
Çileklerin yapraklı sap kısımlarını temizleyin. Çürük bozuk olanları ayırın. Bol suyla bir kaç kez yıkayın. Süzgeçte suyunu süzdürün. Tencereye çilekleri koyun, üzerine tüm toz şekeri dökün. Tencerenin kapağını kapatıp buzdolabına kaldırın. 1 gece bekletin. Ertesi gün şeker eriyip çilekler sulanmış olmalıdır. Tencereyi orta ateşteki ocağa koyun. En az 45 dakika kaynatın. İsterseniz bir delikli kepçe yardımıyla köpük kısmını üzerinden alın. İçine limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. İsterseniz sıcakken kavanozlara döküp kapaklarını sıkıca kapatın. Yada soğuduktan sonra kavanozlayın.
Ellerine sağlık canım. rengi dokusu nasıl güzel gözüküyor. benimde reçelle aram pek yoktur. Annem yapar bize verir. bende senin gibi misafir gelince sofrada çeşit olsun diye çıkartırım.
YanıtlaSilCanım çok güzel oluyor.. Mutlaka azda olsa her çeşitten yapmak lazım.. Sevgiler..
SilOhhhhhh missssss bayılırım çilek reçeline....
YanıtlaSilEv nasılda misler gibi kokuyordur şimdi...
Sevgilerimle becerikli arkadaşım benim...
Teşekkür ederim canım..:))
Silçok nefis gözüküyor ellerine sağlık:)
YanıtlaSilGecen sene ben de kavınvalidemle yapmıştım, kiloyla da degil 2-3 kasa :) butun kış yedik çok güzel olmuştu.. biz iri çilek seçmiştik kaynarken küçülür diye ama pek küçülmediler, yemesi zor oldu.. sizin dediginiz gibi kücük secmek lazım.. elinize sağlık, canım cekti bu senede yapalım iyisi mi :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim..Büyük olunca daha yumuşak oluyor çilekler. Sevgiler..
SilEllerine sağlık Oyacım. Ben de aynen senin gibi düşünüyorum, ama kendimi tutamam yine yaparım...:) Ne olacak bizim bu hallerimiz....:)))
YanıtlaSilSevgilerimle,
Seldacım daha vişne var, karadut, böğürtlen kayısı, şeftali.. Yapmam değim her reçelden en az 1 kilodan yaparım ben dayanamayıp.. :)) Sevgiler..
Silelıne sağlık oyacım bende yapıcam da bıraz daha kucuklerını beklıyorum tabı bu arada kacırmayayımda
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selmacım. Ama Haziran başı gibi olur oralarda küçük reçellik miss kokulu çilekler diye biliyorum ben..:)
Sil