Yoğurtlu Maraş Tarhanası


Maraş tarhanasını yıllar önce yemek dergisinde görünce denemek için çok aradım İzmir de. Ama kendisiyle karşılaşmak Ürgüp te nasip oldu. Orada kuruyemişçilerde gördüğüm zaman nasıl mutlu olduğumu anlatamam.  Hemen satıcıdan tarifini alıp, İzmir' e dönüşümüzde hemen pişirmiştim. Biraz ekşimsi tadını çok sevdik. Kahraman Maraş tarhanasını uzun süre ordaki arkadaşlarımıza getirtmiştik. Onlar taşınınca tarhanaya bir süre ara verdik. geçtiğimiz haftalarda organik yöresel ürünler satan terecide görünce o kadar sevindimki .. Hemen aldım tabii yanında bir sürü başka lezzetle beraber.. İlk yöresel tarifiyle yaptım. Şimdide yoğurtlusunu yaptım.. Her ikiside nefis oldu.. Henüz denemediyseniz hemen alıp deneyin derim.. Ekşi tadını seveceksiniz...



Malzemeler :
1 kase kırılmış Maraş tarhanası
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
tuz

Yapılışı :
Maraş tarhanasını sıcak su ile çorba tenceresine alın. Yumuşayıp, dağılmaya başlayıncaya kadar pişirin. Pişen tarhanayı el blendırından geçirin. İçine suyla açtığınız süzme yoğurdu karıştırarak ekleyin. Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Tereyağını eritin, üzerine naneyi ekleyerek hazırlayın. Çorba tenceresinin içine dökün. Karıştırın, 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Servis kaselerine alın, kızarmış ekmek dilimleriyle sıcak servis yapın....

Yorumlar

  1. yoğurtlu denemedim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemeye maraşa bekleriz

      Sil
    2. İnşallah İsmail Bey.. Henüz Maraşı görmedik eşimle planlarımız arasında..:))

      Sil
  2. Teşekkür ederim. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım ben yoğurtlusunu içmiştim çok güzel bir tat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benim.. Bende çok sevdim..:)))

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası