Elmalı Tart Kurabiye
Bir yemek dergisinde gördüm bu tarifi.. Hemen denemeliyim dedim.. Klasik elmalı kurabiyelerden farkı hamurunun biraz daha kıtır olması.. Görünüşü fark yaratıyor.. Sizlerde yapmak isterseniz işte tarifim...
Malzemeler :
250 gram oda ısısında margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 - 5 su bardağı un
Elmalı kısım için:
4 adet orta boy elma
1 çay bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı iri parçalı ceviz
Yapılışı :
Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabınıza alın, parmak uçlarınızla karıştırın. Hafifçe yoğurup ele yapışmayan bir hamur elde edin. Streç flimle sarıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Hamuru unlanmış tezgahta ince açın. Elmaların kabuklarını soyun. Ortasındaki çekirdekli kısmı elmanın yuvarlaklığını bozmadan çıkarın. Çok ince olmayan halkalar halinde kesin. Esmer şekeri tarçınla karıştırın. Açtığınız hamurdan elma dilimlerinizden daha büyük dairelere kesin. Dairelerden bir tanesine elma dilimini yerleştirin. Üzerine esmer şeker ve tarçın karışımınızdan serpin, ceviz koyun. Diğer bir daireyi bunların üzerine kapatın. Kenarlarından çatal ile bastırın. Tam ortasına artı şeklinde çizik atın. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp üzerlerine tarçınlı şeker yada pudra şekeri serpin. Servis tabağına alın, ılık servis yapın..
Malzemeler :
250 gram oda ısısında margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 - 5 su bardağı un
Elmalı kısım için:
4 adet orta boy elma
1 çay bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı iri parçalı ceviz
Yapılışı :
Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabınıza alın, parmak uçlarınızla karıştırın. Hafifçe yoğurup ele yapışmayan bir hamur elde edin. Streç flimle sarıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Hamuru unlanmış tezgahta ince açın. Elmaların kabuklarını soyun. Ortasındaki çekirdekli kısmı elmanın yuvarlaklığını bozmadan çıkarın. Çok ince olmayan halkalar halinde kesin. Esmer şekeri tarçınla karıştırın. Açtığınız hamurdan elma dilimlerinizden daha büyük dairelere kesin. Dairelerden bir tanesine elma dilimini yerleştirin. Üzerine esmer şeker ve tarçın karışımınızdan serpin, ceviz koyun. Diğer bir daireyi bunların üzerine kapatın. Kenarlarından çatal ile bastırın. Tam ortasına artı şeklinde çizik atın. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp üzerlerine tarçınlı şeker yada pudra şekeri serpin. Servis tabağına alın, ılık servis yapın..
olsada yesem canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilİki tane kaldı hemen buyrun..sevgilerimle.:)
SilElmalı Tatları çok severim. Ellerine sağlık. Kesme şeker maşası bilirsin. kenarlarını o maşa ile sıkıştırıncada güzel olur. Afiyetle
YanıtlaSilBazı şeyler sen söyleyince aklıma geliyor.. Vallahi iyi fikirmiş.. Bir daha sefere öyle yapayım bari. Sağolasın.. Sevgilerimle...
SilBak işte bunu hemen yapmam lazım :-) ellerine sağlık canım:-)
YanıtlaSilNeşecim teşekkür ederim beğendiğine sevgilerimle.. Ödülümü gönder artık bana..:)
Silgüzel olmus arkadasim büyük tartleri dilimlemek zaten basli basina sorun kiriliyor ama böyle sorun olmaz serviste
YanıtlaSilcok basarili
yiyenlere sifa ola ellerine saglik
muhabbetle
Beğendiğine çok sevindim.. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim ... Görüşmek üzere.. Sevgilerimle...
Sil