Lezzetli Somon
Somonu biz çok tüketiyoruz. Izgarasını, kalamar ve karadeslerle birlikte biraz sulu yemeğini.. Bu tarifimde patatesle birlikte pişmiş somon.. Fotoğraflar çok gösterişli olamadı..Çünkü çok açtık. Bir an önce fotoğraflayalım yiyelim diye baktık tabaklara.. Somon yapacaksanız bu şekilde denemenizi tavsiye ederim. Lezzetli ve kolay bir tarif..
Malzemeler :
2 dilim somon
2 adet patates
1 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates rendesi
2 adet defne yaprağı
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Yapılışı :
Somonların kenarındaki derisini ve ortasındaki kılçıklı kısmı temizleyin. Yıkayın, küçük kareler halinde doğrayın.. Patateslerinde kabuklarını soyun, yıkayın, küçük karelere doğrayın. Biberin sap ve tohum kısmını ayıklayın, yıkayın , doğrayın. Soğanı küçük yemeklik doğrayın. Sarımsağı kabuğunu ayıklayın. Tencerenizi ocağa alın. İçine zeytin yağıyla birlikte soğanları alın. Soğanların rengi değişene kadar kavurun. Üzerine patates ve biberleri ekleyin, arada karıştırarak biraz soteleyin. Sarımsağı ince halkalar halinde doğrayıp içine atın.Bir iki karıştırıp üzerine rende domatesleri ekleyin. Domatesler eriyene kadar pişirin. Somonları ilave edin, karıştırırken dağıtmamaya çalışın. 1 su bardağı kadar kaynar su koyun, tuzunu ayarlayın. Bir kez daha karıştırıp üzerine defne yapraklarını kırarak atın. Kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağı kısık ateşe alın. Patatesler yumuşayana kadar pişirin. Servis tabaklarına alın. Karabiber ve pul biber serpip sıcak servis yapın..
Malzemeler :
2 dilim somon
2 adet patates
1 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates rendesi
2 adet defne yaprağı
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Yapılışı :
Somonların kenarındaki derisini ve ortasındaki kılçıklı kısmı temizleyin. Yıkayın, küçük kareler halinde doğrayın.. Patateslerinde kabuklarını soyun, yıkayın, küçük karelere doğrayın. Biberin sap ve tohum kısmını ayıklayın, yıkayın , doğrayın. Soğanı küçük yemeklik doğrayın. Sarımsağı kabuğunu ayıklayın. Tencerenizi ocağa alın. İçine zeytin yağıyla birlikte soğanları alın. Soğanların rengi değişene kadar kavurun. Üzerine patates ve biberleri ekleyin, arada karıştırarak biraz soteleyin. Sarımsağı ince halkalar halinde doğrayıp içine atın.Bir iki karıştırıp üzerine rende domatesleri ekleyin. Domatesler eriyene kadar pişirin. Somonları ilave edin, karıştırırken dağıtmamaya çalışın. 1 su bardağı kadar kaynar su koyun, tuzunu ayarlayın. Bir kez daha karıştırıp üzerine defne yapraklarını kırarak atın. Kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağı kısık ateşe alın. Patatesler yumuşayana kadar pişirin. Servis tabaklarına alın. Karabiber ve pul biber serpip sıcak servis yapın..
Resimdeki somon Norveç Somonu (ithal Somon) olup Omega asitleri açısından en zengin olan somon çeşididir.Migros,Kipa veya belli başlı balıkçılarda bulabilirsiniz.Bu somonu; Izgara veya yukarıdaki şekilde haftada 3 gün tüketin, damarlarınız bir bebeğin damarları kadar saf ve temiz olacaktır.Şiddetle tavsiye ederim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Hakan Beyciğim.. Bilgilendirdiniz bizi...Görüşmek üzere.. Sevgilerimle..
YanıtlaSil