Kıymalı Lazanya
Lezzetli bir lazanya tarifi.. Fazla söze gerek yok sanırım.. Görüntüsü tadı hakkında fikir verir sizlere..
Malzemeler :
8 adet kuru lazanya
Kıymalı iç harç için :
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 su bardağı domates sos
1 yemek kaşığı çiçek yağı
tuz
karabiber
Beşamel sos için :
2 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
Üzeri için :
1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı :
Kıymayı sıvı yağ ile birlikte tavaya alın. Dağıtarak akrıştırın, rengi değişene kadar kavurun. Üzerine küçük yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. Karıştırarak kavurun. Üzerine domates sosunu , tuz ve karabiberini ekleyin. Karıştırın, ocaktan alın. Ilınmaya bırakın. Beşamel sos için unu tereyağıyla kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave edin, sürekli karıştırın. Normalden daha sulu bir kıvamı olmalıdır. Küçük ısıya dayanıklı fırın kabınızı yağlayın. Üzerine lazanyalrdan iki tanesini yanyana koyun. Üzerine beşamel sostan bir kaşık yardımıyla birazını yayın. Üzerine tekrar 2 yaprak lazanya sıralayın. Tekrar beşamel sos yayın. Bu aşamada sulu kıvamdaki kıymalı harcı döküp yayın. Üzerine tekrar 2 lazanya yaprağı, üzerine tekrar beşamel sos sırasıyla tüm lazanya yapraklarını bitirin. Kalan beşamel sosunuzu üzerine yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığı geçince kare dilimleyip servis yapın..
Malzemeler :
8 adet kuru lazanya
Kıymalı iç harç için :
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 su bardağı domates sos
1 yemek kaşığı çiçek yağı
tuz
karabiber
Beşamel sos için :
2 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
Üzeri için :
1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı :
Kıymayı sıvı yağ ile birlikte tavaya alın. Dağıtarak akrıştırın, rengi değişene kadar kavurun. Üzerine küçük yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. Karıştırarak kavurun. Üzerine domates sosunu , tuz ve karabiberini ekleyin. Karıştırın, ocaktan alın. Ilınmaya bırakın. Beşamel sos için unu tereyağıyla kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave edin, sürekli karıştırın. Normalden daha sulu bir kıvamı olmalıdır. Küçük ısıya dayanıklı fırın kabınızı yağlayın. Üzerine lazanyalrdan iki tanesini yanyana koyun. Üzerine beşamel sostan bir kaşık yardımıyla birazını yayın. Üzerine tekrar 2 yaprak lazanya sıralayın. Tekrar beşamel sos yayın. Bu aşamada sulu kıvamdaki kıymalı harcı döküp yayın. Üzerine tekrar 2 lazanya yaprağı, üzerine tekrar beşamel sos sırasıyla tüm lazanya yapraklarını bitirin. Kalan beşamel sosunuzu üzerine yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığı geçince kare dilimleyip servis yapın..
ellerınıze sağlık peynırlıde deneyın guzel oluyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selmacım.. Sırada peynirli ve enginarlı tarifim var...
YanıtlaSilEllerinize sağlık .Ben severim fakat evdekiler pek tercih etmiyorlar. Yine yapmam lazım. Bloğda lazanya tarifi olmalı değilmi?
YanıtlaSilAfiyetle canım..
Bende çok az tadına bakıyorum.. Eşim hiç yemiyor o yüzden sadece oğlum için pişiriyorum. o yüzde küçük borcamda zaten. Evet artık ne yapsam fotoğraflıyorum.. Blog arşivinde bulunsun diye.. Çok teşekkür ederim.. Sevgilerimle Nursevincim..
SilmasAllah canim hersey cok güzel ilerliyor
YanıtlaSilellerin dert görmeye sifa ola yiyenlere
sevgilerimle
Allah razı olsun canım.. Sevgilerimle..
Sil