Tire Köftesi
Tire köftesini çok severim.. Eniştemin bu sevgide payı çoktur. İlk kendisinin ellerinden yemiştim bu köfteyi. O gün bugündür evde kendimde yapar yerim. Bol tereyağlı enfes bir köfte tarifi aşağıda..
Malzemeler :
500 gram kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
Domates sos içi :
4 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 demet maydanoz
tuz
4 dilim ekmek
Yapılışı :
Kıymayı tuz ile birlikte iyice yoğurun, Buz dolabında 1 gece yada 4 saat kadar dinlendirin. Domateslerin kabuklarını soyun, iri küpler halinde doğrayın, Tavaya tereyağı ve domatesleri alın, tuzunu ekleyin, domatesler erimeden ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış maydanozları serpin. Köfte harcınızı şişlere çok kalın olmayacak şekilde elinizle sıkarak yerleştirin. Izgaranızı ısıtın tereyağını koyun, tereyağı eriyince üzerine şiş köftelerinizi şişten çıkararak yerleştirin. Tereyağını yakmadan köftelerinizi kızartın. Ekmek dilimlerinizide tavaya bansdırıp servis tabağına alın. Ekmeklerin yanına tire köftelerini, üzerine yada yanına domates sosunuzu koyun. İsterseniz yoğurtta koyabilirsiniz. Sıcak servis yapın..
Malzemeler :
500 gram kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
Domates sos içi :
4 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 demet maydanoz
tuz
4 dilim ekmek
Yapılışı :
Kıymayı tuz ile birlikte iyice yoğurun, Buz dolabında 1 gece yada 4 saat kadar dinlendirin. Domateslerin kabuklarını soyun, iri küpler halinde doğrayın, Tavaya tereyağı ve domatesleri alın, tuzunu ekleyin, domatesler erimeden ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış maydanozları serpin. Köfte harcınızı şişlere çok kalın olmayacak şekilde elinizle sıkarak yerleştirin. Izgaranızı ısıtın tereyağını koyun, tereyağı eriyince üzerine şiş köftelerinizi şişten çıkararak yerleştirin. Tereyağını yakmadan köftelerinizi kızartın. Ekmek dilimlerinizide tavaya bansdırıp servis tabağına alın. Ekmeklerin yanına tire köftelerini, üzerine yada yanına domates sosunuzu koyun. İsterseniz yoğurtta koyabilirsiniz. Sıcak servis yapın..
Canım bu tarifinede bayıldım. İnşallah ilk fırsatta yapacağım. afiyetle
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.. Bu köfte yapıldıktan sonra ilk önce mangalda ön pişirmesi yapılıyor, sonra bol tereyağında bir daha kızartılıyor. Apartmanda mangal yakamadığımız için böyle yapıyorum.. İnşallah beğenirsin.. :)))
SilGurbette bir izmirli olarak yemeklerimizi cokozledim antepdeyim ama bana hersey yabanci...paylasimlar icin tes
YanıtlaSilBen teşekkür ederim Dilekçim. gurbetlik zor. Antep yemekleride çok lezzetlidir.. Sevgiler..
Silsüper bir lezzet....kıyma sadece dana etimi olmalı..
YanıtlaSilCanikom ben sadece dana kullanıyorum ama bazı tariflerde koyun etide var kıymanın içinde.. Çok teşekkür ederim .. sevgiler..
Siltşk ederim sevgiler............
YanıtlaSilRica ederim..:)
SilAhh Oyacığım hala fırsat gelmedi. Bir cimcik atayım kendime Bir tarafım şişmesin. Avcumuda yaladım.. Şu ikinci foto varya canlı canlı bakıyor bana. Ellerine sağlık..Yine yap sen bu köftelerden ..Yolla bana ekrandan ben alırım..
YanıtlaSilCanım İzmir'e gelince ben yapacağım sana.. Yada yapıp yollayayım.. Sevgiler..
Sil