Kabak Çiçeği Kızartması


Kabak çiçeklerini herkes bilmez ve yemez.. Ben bundan 10 sene kadar önce tanıştım kabak çiçeğiyle. Özellikle dolmasına bayıldım. Ama bir kaç senedir yırtılan çiçekleri değerlendirmek için kızartmasını yapıyorum. Yiyenler bayılıyor. Kızartma olmasına bakmayın, yağ çekmemiş ve mükemmel bir lezzet.Yanına birde sarımsaklı yoğurt.Deneyin mutlaka beğeneceksiniz.



Malzemeler :

15 adet kabak çiçeği

1 su bardağı un
2 adet yumurta
175 gram maden suyu
tuz

250 gram yoğurt
1 diş sarımsak



Yapılışı :

Kabak çiçeklerinin orta kısımlarındaki tohum kısmını yapraklarını zedelemeden bir çay kaşığı yardımıyla temizleyin. Sap kısımlarını da temizleyip bol suda yıkayıp suyunun süzülmesi için bekletin.Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını un, maden suyu ve tuzu bir kasede karıştırın. Yumurta beyazlarını temiz ve kuru bir kapta mikser yardımıyla iyice çırpın. Beyaz ve katı bir şekilde olmalı. Yumurta aklarını söndürmeden diğer karışıma ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Kabak çiçeklerini önce una sonra bu yumurtalı karışıma bulayın. Kızgın yağda 3-4 dakika her tarafı altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağını aldırın. Sarımsağı tuzla dövün ve yoğurtla karıştırın. Servis tabağına aldığınız kabak çiçeklerinin yanında yoğurtla sıcak servis yapın....




Yorumlar

  1. diğişik ,çok şık bir meze olmuş ellerine sağlık oyacım...

    YanıtlaSil
  2. Kabak çiçeği dolmasına bayılırım. Kızartmasını hiç yemedim, çok güzel bir fikir. Ellerine sağlık. Güzel olduğu görünüşünden belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum dolmasını.. Ama kızartmasıda çok lezzetli oluyor.. Teşekkür ederim Zehracım..

      Sil
  3. hiç denememiştim böyle ama süper görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisin..:) Teşekkür ederim..

      Sil
  4. farklı bir tarif olmuş daha önceden hiç duymamıştım... Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Yani gerçekdende hem ara sıcak hem meze gibi. hemde şık ve değişik ellerien sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası